BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNükleer müzakerelerde flaş gelişme----

Nükleer müzakerelerde flaş gelişme

Nükleer müzakerelerde flaş gelişme
11 Temmuz 2015 - 03:11 www.finansgundem.com

İranla P5+1 ülkeleri arasında Viyana'da süren nükleer müzakerelerde bugün süresi dolan anlaşma tarihi pazartesi gününe kadar uzatıldı

İran'la BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (P5+1 ülkeleri) arasında Viyana'da süren nükleer müzakerelerde flaş gelişme. Bugün dolan anlaşma tarihi pazartesi gününe kadar uzatıldı.

ABD ve AB,  müzakerelerin devam edebilmesi için İran'a yaptırımları kısmen donduran anlaşma için bugün dolan süreyi 13 Temmuz'a uzatma kararı aldı.
      
AB Konseyi'nden yapılan açıklamada, "İran'ın nükleer meselesinde uzun vadeli çözüme ulaşmak için süren müzakerelere daha fazla zaman tanımak amacıyla AB'nin İran'a kısıtlayıcı önlemlerinin askıya alınması 13 Temmuz'a kadar uzatılmıştır" denildi.
      
İran kaynakları ise müzakereler sırasında P5+1 ülkelerinin birlikte hareket edememelerinin ve tutum değiştirmelerinin süreci zorlaştırdığını savunuyor.

"ATMOSFER ÇOK YAPICI"
      
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, müzakerelerde iki farklı anlayışa sahip olduklarını belirterek, "Bugün ilerleme kaydettiğimizi söylemenin yerinde olduğunu düşünüyorum. Atmosfer çok yapıcı" dedi.
      
Kerry, nükleer müzakerelerin yürütüldüğü Avusturya'nın başkenti Viyana'da ABD'li uzmanlarla yaptığı görüşme sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan açıklamada Kerry, nükleer müzakerelerin sürdüğünü belirerek, "Şimdiye kadar devam eden görüşmelerde iki farklı anlayışa sahibiz fakat bugün ilerleme kaydettiğimizi söylemenin yerinde olduğunu düşünüyorum. Atmosfer çok yapıcı" dedi.
      
Halen birkaç tane çok zor sorunların bulunduğunu kaydeden Kerry, "Kısa vadede bugün akşam ve yarın bunların hepsini oturup tartışmış olacağız. Fakat önemli konulardan bazılarını çözdüğümüze ve bazı ilerlemeler kaydettiğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.
      
Geçirdiği kaza nedeniyle koltuk değnekleriyle yürüyebilen Kerry, 26 Haziran'dan bu yana Viyana'daki müzakerelere katılıyor.
      
Müzakereler, 30 Haziran'dan bu yana üçüncü kez uzatılarak yeni tarih 13 Temmuz olarak belirlendi.
      
İran ve P5+1 grubu, nükleer bomba üretimine yol açacak faaliyetleri durduran ve yaptırımların aşamalı olarak kaldırılmasını öngören kapsamlı bir anlaşmaya ulaşmaya çalışıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)