BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinNükleer eğitim için 4 bin öğrenci sırada----

Nükleer eğitim için 4 bin öğrenci sırada

Nükleer eğitim için 4 bin öğrenci sırada
07 Nisan 2014 - 17:50 www.finansgundem.com

‘Her şey dahil nükleer eğitimi‘ almak isteyen 4 bin öğrenci sıraya geçti

Akkuyu Nükleer Santralı'nı inşa edecek Rusya, Türk öğrencilere de nükleer eğitimi verecek. Başvurular şimdiden 4 bini aştı. Kabul edilen öğrencilerin 13-14 yıl boyunca işleri de hazır.
Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) AŞ Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, Moskova'da nükleer mühendislik eğitimi için bu yıl 100, 2023 yılına kadar da 600 öğrenci kontenjanları bulunduğunu ancak başvuru sayısının şimdiden 4 bini aştığını bildirdi. Eğitim için son başvuru tarihinin 11 Nisan 2014 olduğunu belirten Kasumov, öğrencilerin eğitim masraflarının ödeneceğini, barınma ihtiyaçlarının 2-3 kişilik odaların bulunduğu öğrenci yurtlarında karşılanacağını, genel sağlık sigortalarının yapılacağını, eğitim materyallerinin yanı sıra aylık 500 dolar burs verileceğini anlattı.  
Öğrencilerin stajlarını Rosatom eğitim merkezlerinde, daha sonra ise Rusya'daki faal nükleer güç santrallerında  tamamlayacaklarını ifade eden Kasumov, bu sürecin ardından nükleer mühendis olan öğrencilerin Akkuyu NGS AŞ'de istihdam edileceklerini belirtti. 

13-14 YILLIK İŞLERİ DE GARANTİ 

Kasumov, "Eğitim alacak öğrenciler Türkiye'ye döndüklerinde en az 13-14 yıl boyunca şirketimizde görev alacak. Bu, öğrenciler için büyük bir fırsat. İş garantili bir eğitim alacaklar" diye konuştu. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)