BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarNovogratz: Bitcoin balonunu patlatan aşırı yatırımcı coşkusu----

Novogratz: Bitcoin balonunu patlatan aşırı yatırımcı coşkusu

Novogratz: Bitcoin balonunu patlatan aşırı yatırımcı coşkusu
08 Eylül 2021 - 15:52 www.finansgundem.com

Bitcoin’de geçtiğimiz gün görülen %17’lik yatırım çevrelerinin dikkatini yeniden kripto para piyasalarına çevirdi. Bitcoin boğası olarak bilinen milyarder Mike Novogratz Bitcoin’in aşırı talep sebebiyle çöktüğünü söyledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder Mike Novogratz geçtiğimiz gün Bitcoin fiyatlarında gerçekleşen çöküşün sebebi olarak ‘aşırı derecede heyecanlı yatırımcıları’ gösterdi.

Bloomberg International’ın haberine göre kripto paralar için boğa piyasası görüşlerini koruyan Novogratz son sekiz haftadır görülen yükselişlerin aşırı alım oluşturduğunu söyledi.

Visa’nın 150 bin dolara NFT satın almasına, Amazon’un blockchain ve dijital para birimleri alanlarında istihdam yaratmasına ve Wallmart’ın işe almak için kripto uzmanı aramasına dikkat çeken milyarder yatırımcı kripto paralar alanında ciddi bir ilginin olmasına dikkat çekiyor. Galaxy Digital’ın CEO’su Novogratz sürü psikolojiyle birlikte bireysel yatırımcıların kripto alanına girdiğini belirtiyor.

Novogratz, “Kripto para birimlerinin sadece kötü mali ve para politikaları karşısında korunmak için Bitcoin satın alınmasından ibaret olmadığına dair büyük bir farkındalık yaşandı. Daha da önemlisi web 3.0 ortaya çıktı. Hiçbir yatırımcı geleceğin internetini kaçırmak istemiyor. Sanırım biraz fazla heyecanlandık ve bu balonun biraz hava kaçırmasına neden oldu” ifadelerine yer verdi.

Milyarder kripto para yatırımcısının yorumları Salı günü Bitcoin’in %17 kadar düşerek 43.050 dolar seviyesine kadar gerilemesinin sonrasında geldi. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre dünyanın en büyük kripto para biriminin geri çekilmesi, 12 yıllık tarihindeki en büyük sınavlardan birisiyle karşı karşıya kaldığı sırada gerçekleşti. Zira El Salvador Salı günü Bitcoin’i resmi para birimi olarak ilan eden ilk ülke oldu.

Dağıtımda teknik aksaklıklar yaşanması gerekçesiyle El Salvador hükümeti proje amaçlı erken dönem kripto cüzdanı bağlantısını kesti. Novogratz’a konuyla ilgili yorumları sorulduğunda El Salvador’un planlarını engelleyen teknik aksaklıkların zaman içerisinde düzeltileceğini ve Orta Amerika ülkesinin kripto projesinin Bitcoin’in dünya çağında yaygınlaşmasını olumlu etkileyeceğini söyledi.

Novogratz, “Benim tahminime göre asıl soru altı veya 12 hafta sonrasında El Salvador’daki insanlar için veya sistemin kendisi için durumun nasıl olduğunu konuşmak olacaktır. Bu boyutta böyle şeyler yapmak kolay değil. Bu işi doğru yapacaklarına dair çok fazla güvenim var” dedi.

El Salvador, projenin kripto cüzdan altyapısını ve güvenlik platformunu sağlamak için kripto para firması BitGo'yla beraber çalışıyor. Mayıs ayında Novogratz’ın firması Galaxy Digital BitGo’yu 1,2 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın almayı kabul etti.

Novogratz, “Hükümetler ulusal para birimleri konusunda çok fazla korumacı olacaklardır. Ödemeler konusunu onaylayacaklar ve sabit coin’lerin yükselişini göreceksiniz” dedi.

Novogratz, havale ücretlerinin El Salvador'un gayrisafi yurtiçi hasılasının yaklaşık %20'sini oluşturduğuna dikkat çekti. Milyarder, bu miktarın bir kısmının da Bitcoin’de olduğunu belirtti. Zira Novogratz’a göre yerli halk ya dolar konusunda endişeli ya da paralarını çevirip yerel ekonomide harcıyor.

Milyarder yatırımcı kripto piyasasında kısa vadede ne olacağını kestirmenin ‘gerçekten zor’ olduğunu söyledi. Ancak Novogratz uzun vadede Bitcoin’in önünün açık olduğunu belirtiyor. 7,25 milyar dolarlık net serveti bulunan ünlü yatırımcı Bitcoin için, “Bir değer deposu olduğuna inandıklarını söyleyen yeterince kurum var” dedi.

Bitcoin dakikalar içerisinde çöktü!

 

Buffett göstergesi çöküş sinyalleri veriyor

 

Bitcoin ve kripto paralara El Salvador dopingi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)