BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNovak: Rus petrolüne yönelik talebin süreceğine inanıyoruz----

Novak: Rus petrolüne yönelik talebin süreceğine inanıyoruz

Novak: Rus petrolüne yönelik talebin süreceğine inanıyoruz
02 Aralık 2022 - 14:19 www.finansgundem.com

Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, Batılı ülkelerin Rus petrolüne yönelik yaptırımlarının aralık ayına yönelik petrol sevkiyatını etkilemeyeceğini belirtti. Novak, Rus petrolüne yönelik küresel talebin ise devam edeceğine inandıklarını söyledi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya ile Özbekistan arasındaki hükümetler arası görüşmelere katılmak için bulunduğu Semerkant’ta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Rus petrolüne yönelik Avrupa Birliği'nin (AB) 5 Aralık'ta yürürlüğe girecek yeni yaptırımlarını ve olası tavan fiyat uygulamasını değerlendiren Novak, “Aralık ayına ilişkin sevkiyat anlaşmaları ve sözleşmeler, ekim ve kasım başında yapılmıştı. Bu nedenle (petrol sevkiyatında) aralıkta bir değişiklik beklemiyoruz. Sözleşmeler yerine getiriliyor.” diye konuştu.

Aralık sonrası dönem için belirsizliklerin olduğuna işaret eden Novak, “Ocak ayına ilişkin sözleşme görüşmeleri ise sürüyor. Piyasada çok belirsizlik var ancak petrolümüze yönelik küresel talep var ve bu talebin süreceğine inanıyoruz.” dedi.

Rusya'ya yaptırımlar

ABD, İngiltere, Avustralya ve Kanada gibi ülkeler, Ukrayna’daki savaş nedeniyle Rus petrolü ithalatını durdururken, AB de Rusya'dan deniz yoluyla ham petrol tedarikinin 5 Aralık itibarıyla tamamen kesilmesine karar vermişti.

Batılı ülkelerin Rus petrolüne tavan fiyat da uygulaması beklenen bu süreçte, belirlenecek fiyat sınırı üzerinden Rusya’dan petrol alınmasına yaptırım uygulanacak.

Rus yetkililer daha önce tavan fiyat uygulamasına katılacak ülkelere petrol satmayacağını duyurmuştu.

AB, Rus petrolü için 60 dolarlık tavan fiyatını kabul etti!

 

Kremlin: Rusya, Ukrayna'dan çıkmaya hazır değil

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)