BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNoterlerde nöbet sistemine geçiliyor----

Noterlerde nöbet sistemine geçiliyor

Noterlerde nöbet sistemine geçiliyor
23 Mart 2020 - 13:11 www.finansgundem.com

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül yaptığı açıklamada ''Özellikle Türkiye Noterler Birliği ile ilgili çalışmamızda, bugün itibarıyla noterliklerde bir gün tek, bir gün çift noter çalışacak. Nöbetleşe çalışılacak.'' dedi

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yargıdaki korona virüs önlemlerine ilişkin canlı yayında flaş açıklamalarda bulundu. Bakan Gül cezaevlerinde pozitif vaka olmadığını ve önlemlerin en üst seviyede olduğunu açıkladı. Gül ayrıca, noterler ve adliyelerdeki yeni çalışma sistemini duyurdu. Gül, "Özellikle Türkiye Noterler Birliği ile ilgili çalışmamızda, bugün itibarıyla noterliklerde bir gün tek, bir gün çift noter çalışacak. Nöbetleşe çalışılacak. Vatandaşlarımıza çağrımdır. Acil değilse lütfen gitmeyin. Tüm tedbirimizin kapsamı, genişlemesi ya da azaltılması Bilim Kurulu önerisine göre duyurulacaktır." dedi.

İşte açıklamalardan öne çıkanlar...

"POZİTİF VAKA YOK"

"En ufak belirtide cezaevlerindekiler hastaneye gönderiliyor. Şu anda pozitif vaka yok. Görüşe gelen avukatlarda da önlemler alındı. Görüşme hakları saklı tutulacak. Durum düzeldiğinde hakları verilecek. Telefon görüşme süreleri uzatıldı. Adliyelerde de teyakkuzlar sürüyor. Davalar UYAP üzerinden bildiriliyor. Haciz işlemleri 30 Haziran'a kadar Cumhurbaşkanımızın isteği ile ertelendi."

"ESNEK ÇALIŞMA HAYATA GEÇİRİLDİ"

"Tutuklu ve acele işler dışında esnek çalışma başlatıldı. Tedbirlere hep birlikte uyacağız. Adliye işlemleri durdurulmadı. Genelgelerin uyulması adına tedbirler alındı. Bu çerçevede nöbet usulü ile işlemler devam edecek. Önemine göre öncelik verilecek. "

NOTERLER İLE İLGİLİ FLAŞ KARAR

"İcra işlemlerinin durdurulması ile ilgili ortaya çıkan sorunlarla ilgili açıklama yine yapılacaktır. Özellikle Türkiye Noterler Birliği ile ilgili çalışmamızda, bugün itibarıyla noterliklerde bir gün tek, bir gün çift noter çalışacak. Nöbetleşe çalışılacak. Vatandaşlarımıza çağrımdır. Acil değilse lütfen gitmeyin. Tüm tedbirimizin kapsamı, genişlemesi ya da azaltılması Bilim Kurulu önerisine göre duyurulacaktır."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)