BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNot artışı geldi gelecek!----

Not artışı geldi gelecek!

Not artışı geldi gelecek!
04 Mayıs 2013 - 07:15 www.finansgundem.com

Son dönemlerdeki ekonomik gelişmeler uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının da dikkatini çekiyor

“Türkiye nota çok yakın” diyen Japon Rating Ajansı (JCR) Eurasia Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ökmen, “Gelişmeler, not artışını gerektiriyor, Türk tabiriyle eli kulağında” dedi.
JAPON Rating Ajansı (JCR) Eurasia Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ökmen, Türkiye’nin nota çok yakın olduğunu belirterek, “Türkiye’de not artışını ön plana çıkaracak gelişmeler çok fazla. Gelişmeler, not artışını gerektiriyor, Türk tabiriyle eli kulağında” dedi. En son Haziran ayında Türkiye’yi değerlendirdiklerini anımsatan Ökmen, o tarihten bu yana bir sürü değişiklik, gelişme olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Olayı tam görebilmek için o bir yıllık perspektifimizi dikkate almak kaydıyla biz şöyle gördük; Türkiye’de not artışını ön plana çıkaracak olan gelişmeler çok fazla. Bir kere Türkiye’nin ekonomik aktiviteleri son 10 yılda ciddi artış gösterdi.”
GELİŞMELER ÖNEMLİ
Bu aktivite artışının sonuçta Türkiye’ye hem toplumsal hem sosyal olarak çok ciddi kazanımlar getirdiğini belirten Ökmen, “En büyük örneği sağlık alanında. Çünkü reyting sadece ekonomik gelişmelere bakmıyor, başka alanlara da bakıyor. Komşularıyla olan ilişkilerinde, bölgede küresel düzeyde, her anlamda politik
olarak da ekonomik olarak da hem devam etti, hem arttı. Bütün bunlar reytinge olumlu etki eden unsurlardır” dedi.
RİSKLER VE AVANTAJLAR
Olası not artışına ilişkin itici rol oynayan olumlu faktörleri sıralayan Ökmen, kamu dengeleri diğer ülkelerde son derece bozukken Türkiye’de ekonomiye yük olmayacak kadar sağlıklı gittiğini, bankacılık kesiminin sağlıklı yürüdüğünü ve çözüm süreci girişimlerinin de devam ettiğine dikkati çekti. “Bütün bunları dikkate aldığınızda Türkiye’nin algısı yatırımcılar nezdinde de bir miktar pozitife dönmüş. Not artışını gerektiriyor” diyen Ökmen, Türkiye’nin kredi notuna ilişkin negatif pozisyon oluşturan faktörlere de değinerek, “Özellikle büyümeye bağlı cari açığın artması, Türkiye’nin iç tasarruf oranının düşüyor olması gibi konular. Bu negatif faizle Türkiye ne kadar yaşayacak? Bunları da üretebileceği bir takım riskler olabilir” diye konuştu. Ökmen, JCR’ın Türkiye ekonomisine ilişkin yeni bir değerlendirmeyi yakın zamanda yapacağını dile getirdi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)