BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNorveç'te Rus vatandaşı iki insansız hava aracıyla gözaltına alındı----

Norveç'te Rus vatandaşı iki insansız hava aracıyla gözaltına alındı

Norveç'te Rus vatandaşı iki insansız hava aracıyla gözaltına alındı
14 Ekim 2022 - 12:37 www.finansgundem.com

Norveç'te 50 yaşındaki Rus vatandaşı, ülkenin herhangi bir yerinde uçurduğu düşünülen iki insansız hava aracıyla sınır kapısında gözaltına alındı.

Norveç ile Rusya arasındaki tek geçiş noktası olan Storskog Sınır Kapısı'nda rutin kontrol sırasında gümrük memurları, kimliği açıklanmayan Rus vatandaşının valizinde ​​iki insansız hava aracı ve birkaç elektronik depolama cihazı buldu.

Yerel basında yer alan haberlere göre, 11 Ekim'de gözaltına alınan kişinin Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ardından yürürlüğe giren yaptırımları ihlal ettiğinden şüphe duyuluyor.

Yasalara göre, Rus şirketleri veya vatandaşları tarafından işletilen uçakların "Norveç topraklarına inişi, kalkışı veya üzerinden uçması" yasak.

Gözaltına alınan kişinin avukatı Jens Bernhard Herstad, Dagbladet gazetesine yaptığı açıklamada, müvekkilinin insansız hava araçlarını uçurduğunu kabul ettiğini ancak Norveç'te ne yaptığını söylemeyi reddettiğini belirtti.

Norveç Adalet Bakanı Emilie Enger Mehl ise ülkesine karşı istihbarat tehdidinin olduğuna işaret ederek, "Olayla ilgili sonuç çıkarmak için çok erken." ifadesini kullandı.

Norveçli kuruluş: Yunanistan'ın adaları silahlandırması 'provokasyon'

 

Malezya'da erken seçim telaşı

 

IKEA, Rusya'da yaklaşık 10.000 kişiyi işten çıkardı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)