BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiNorveç'te ekonomiye güven düşüyor----

Norveç'te ekonomiye güven düşüyor

Norveç'te ekonomiye güven düşüyor
15 Şubat 2022 - 08:41 www.finansgundem.com

Norveç'te 2022'nin ilk çeyreğine yönelik beklentiler açıklandı. Buna göre hanehalkının ekonomiye güveninde düşüş yaşandı.

2022'nin ilk çeyreğine ilişkin beklentiler, Norveçli hanelerin geleceğine yönelik ekonomik güveninde bir düşüş olduğunu gösteriyor.

Finans Norge tarafından açıklanan anket sonuçlarına göre, ülke ekonomisine bakışın geleceğe yönelik beklentileri azalttığını, aynı zamanda Norveç ekonomisine ilişkin gelecek 12 ay için beklentilerin hala yüksek olduğunu görüldü.

Yılın ilk çeyreğinde tüketici güven endeksi 5,5 puana kadar geriledi. Bir önceki dönemi verisi 13,7 puandan 11,0 puana revize edildi.

Gelecek hakkında iyimserlik azaldı

Finans Norge'nin CEO'su Idar Kreutzer, "Norveçlilerin 2021'deki gelecek beklentilerindeki hızlı artış, şimdi yerini daha ılımlı bir iyimserliğe bırakıyor. Yüksek elektrik fiyatları ve ipotekli konut ödemeleri için daha yüksek faiz maliyetleri, muhtemelen Norveçli haneler arasındaki iyimserliği azaltmaya yardımcı oldu. Ancak genel olarak, bu yılın ilk anketindeki ana gösterge hala olumlu bir zeminde" şeklinde görüş belirtti.

Finans Norge tarafından hazırlanan anket, Norveçli hanelerin kendilerinden ve ülke ekonomisinden beklentilerini ölçen ve tek bir ana göstergede birleştirilen beş ayrı göstergeden oluşuyor.

Norveç’te tüm Kovid-19 kısıtlamaları kaldırıldı

 

Japon ekonomisinde büyüme beklentilerin gerisinde kaldı

 

ABD'li tüketicilerin enflasyon beklentisi ocakta düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)