BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNorveç Varlık Fonu'ndan rekor satış hazırlığı----

Norveç Varlık Fonu'ndan rekor satış hazırlığı

Norveç Varlık Fonu'ndan rekor satış hazırlığı
11 Mayıs 2021 - 15:20 www.finansgundem.com

Norveç hükümeti pandeminin etkilerini en aza indirmek amacıyla Varlık Fonu’ndan rekor miktarda para çekmeye hazırlanıyor

Norveç pandemi etkisiyle hasar gören ekonomide toparlanma için 1.3 trilyon dolarlık varlık fonundaki petrol gelirinden rekor miktarda para çekmeyi planlıyor.

Başbakan Erna Solberg hükümeti, bu yıl fondan 403 milyar kron (yaklaşık 50 milyar dolar) harcama teklifi yaptı. Böylece dünyanın en büyük varlık fonundan Merkez Bankası’nın yüzde 3.3’lük tahmininin üzerinde, fonun yüzde 3.7’sine denk gelen çıkış gerçekleşecek.

Handelsbanken Analisti Marius Gonsholt “Bu durum, hükümetin bu sene daha fazla mali teşviğine ihtiyacı olduğunu gösteriyor” yorumunu yaptı.

Bloomberg Economics Norveç Ekonomisti Johanna Jeansson Norveç’in mali gücünün, pandemi sürecinde ‘hızlı ve yeterli’ destek sunmasını sağladığını, bu nedenle ekonomide pandemi etkisinin en aza indiğini belirtti.

Norveç Maliye Bakanlığı pandeminin topluma nasıl etki etmeye devam edeceği konusunda önemli belirsizlik olduğunu ve yeni virüs varyantları, aşılama hızı gibi nedenlerle ekonomik toparlanmanın sekteye uğrayabileceğini bildirdi.

Norveç Varlık Fonu’nun topladığı Türk hisseleri

ECB: Varlık alımları devam edecek

İşsizlik Sigortası Fonu'nun varlıkları azaldı

Küresel pasif fon varlıkları 15 trilyon dolar

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)