BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNorveç Varlık Fonu'ndan rekor kayıp----

Norveç Varlık Fonu'ndan rekor kayıp

Norveç Varlık Fonu'ndan rekor kayıp
27 Nisan 2018 - 15:48 www.finansgundem.com

Norveç Varlık Fonu, yılın ilk çeyreğinde 21 milyar dolarlık kayıp yaşadı

Dünyanın en büyük varlık fonu Norveç Varlık Fonu, yılın ilk üç ayında yüzde 1,5 yani 21 milyar dolarlık kayıp yaşadı. Bu, Fon'un son iki yıldaki ilk kaybı oldu.

Hisse senetlerinden yüzde 2,2, tahvillerden yüzde 0,4 kaybeden Fon'un emlak gelirleri yüzde 2,5 yükseldi.

1 trilyon değerindeki fonun mart sonu itibariyle elindeki varlıklar, yüzde 66,2 hisse senetleri, yüzde 31,2 tahvil ve yüzde 2,7 emlak.

Norveç Varlık Fonu CEO'su Yngve Slyngstad, yaptığı basın toplantısında ilk çeyrekte en iyi performans gösteren hisselerin teknoloji olduğunu söyledi. Fon'a en fazla gelir getiren ilk üç teknoloji hissesi Amazon, Microsoft, Netflix oldu.

Bu şirketlerdeki büyüme ve büyüdükçe oluşan riskten bahseden Slyngstad, "Facebook, Google gibi şirketler çok kârlı bir iş modeli buldular ancak 'bilginin' nasıl kullanıldığı ve verinin gerçek sahibinin kim olduğu konusunda sorgulamalar var" dedi.

Slyngstad , "Jeopolitik risklerle tetiklenen piyasadaki türbülans karşısında verdiğimiz klasik reaksiyon hiçbir şey yapmamak. Ancak volatilite, piyasanın kendi içindeki mantıktan kaynaklanıyorsa, pozisyon almamamız için daha büyük bir fırsat oluyor" diye konuştu.

Dünyada işlem gören hisselerin yüzde 1,4'üne sahip Fon'un elindeki en büyük hisse senetleri, ilk çeyrek itibariyle Apple, Microsoft, Nestle ve Alphabet. En büyük tahviller ise ABD, Japonya ve Almanya.

Geçen yıl portföyündeki hisse senedi oranını yüzde 70'e çıkarıp, tahvilleri değiştirmeyen şirketin elindeki maksimum emlak yatırımı ise yüzde 7 olabiliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)