BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNorveç Varlık Fonu CEO’suna yolsuzluk soruşturması ----

Norveç Varlık Fonu CEO’suna yolsuzluk soruşturması

Norveç Varlık Fonu CEO’suna yolsuzluk soruşturması
20 Nisan 2020 - 14:52 www.finansgundem.com

Norveç Varlık Fonu CEO’su Yngve Slyngstad, uyumluluk kurallarına aykırı şekilde lüks yolcu uçağı ile yolculuk yaptığı için soruşturmayla karşı karşıya kaldı.

1 trilyon dolar büyüklüğündeki varlık fonunu denetleyen Norveç merkez bankası Norges Bank, geçen sene CEO Yngve Slyngstad’ın bir seminer sonrasında kullandığı tarifeli uçuş hakkında soruşturma başlattı. Uçuşun parasının bir başka hedge fonu yöneticisi tarafından ödenmesi ve sonrasında bu yöneticinin bir şekilde Fon'un yeni CEO olarak seçilmesi incelemenin asıl nedenini oluşturdu.

Slyngstad’ın geçtiğimiz Ekim ayında görevinden çekilme kararı alması sonrasında, uçuşun parasını ödeyen AKO Capital’in kurucusu Nicolai Tangen bu göreve gelmişti. Tangen’in hızlı yaşam tarzı Norveç medyasında eleştirilerin hedefi olmuş, tüm ulusun birikimlerini korumaya uygun biri olmadığı söylenmişti.

Tangen’in CEO oluşu, bunlara ek olarak fonun seçim süreci hakkındaki endişeleri de gündeme getirdi. Varlık fonu yönetimi her ne kadar Slyngstad’ın halefini seçmede karar sürecinin hiçbir aşamasında yer almadığını söylese ve uçuşun pozisyonun açılıp açılmayacağı belli olmadan çok uzun zaman önce olduğunu belirtse de bu endişelerin yatışmasına çözüm olmadı.

Merkez Bankası Danışma Kurulu Salı günü işe pozisyonun işe alım süreci ile ilgili olağanüstü bir toplantı yapıp yapmayacaklarına karar verecekler.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)