BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNorveç Adalet Bakanı'ndan 'TikTok' özrü----

Norveç Adalet Bakanı'ndan 'TikTok' özrü

Norveç Adalet Bakanı'ndan 'TikTok' özrü
09 Şubat 2023 - 03:42 www.finansgundem.com

Norveç Adalet Bakanı Emilie Enger Mehl, devlet tarafından verilen cep telefonuna Çin'e istihbari bilgiler aktaracağından endişe duyulan sosyal medya uygulaması TikTok'u yükleyip kullandığını itiraf etmediği için özür diledi.

Eylül ayında Norveç'in Dagbladet gazetesinin Adalet Bakanı Emilie Enger Mehl'in TikTok paylaşımlarında resmi görevlerine ait fotoğraf ve videoların yer aldığını bildirmesiyle ortaya çıkan konu, hassas bilgilerin ve hükümet faaliyetlerinin Çin'e iletilebileceği kaygıları nedeniyle tartışmaya yol açmıştı.

29 yaşındaki Bakan Mehl, parlamentoda kendisine yöneltilen bir soru üzerine geçen sonbaharda devletin verdiği cep telefonuna TikTok uygulamasını yüklediğini ve yaklaşık bir ay kullandıktan sonra sildiğini belirtti.

ABD Temsilciler Meclisi eski Twitter çalışanlarını sorguladı

 

Donald Trump'tan Biden'a: Amerikan tarihinin en yozlaşmış başkanı

 

Yeni yaptırım planlarını içeren 'Londra Deklerasyonu' imzalandı

 

Bu konuda daha önce milletvekilleri tarafından sorgulanan, ancak "güvenlik gerekçelerini" ileri sürerek bilgi vermeyi reddeden bakan, bugün parlamentoda yaptığı açıklamada bu konuya daha önce açıklık getirmediğini itiraf etti.

Mehl "Konunun bu şekilde gelişmesinden dolayı üzgünüm. Geriye dönüp baktığımda, TikTok'un telefonumda olduğu konusunda daha önce açık olmam gerektiğini görüyorum." diye konuştu.

Şu an muhalefette olan eski başbakanlardan Erna Solberg, güvenlik yasalarından sorumlu olan adalet bakanının iş telefonuna TikTok yüklemesinin "aptalca" olduğunu belirtti. Solberg, sekiz yıllık görev süresi boyunca hükümet yetkililerine iş telefonlarında TikTok kullanmamalarını tavsiye etmişti.

2020 yılında merkezini Singapur'a taşıyan popüler video paylaşım uygulaması TikTok'un Çinli ByteDance'a şirketine ait olması bazı ülkelerde çeşitli endişeleri beraberinde getiriyor.

Batılı ülkelerin bir kısmı Pekin'in uygulamayı kullanıcı verilerini toplamak ya da Çin yanlısı söylem veya yanlış bilgileri yaymak için kullanabileceği ileri sürüyor. (Euronews)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)