BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNormalleşme planı belli oldu! Kritik karar masada...----

Normalleşme planı belli oldu! Kritik karar masada...

Normalleşme planı belli oldu! Kritik karar masada...
14 Mayıs 2021 - 13:45 www.finansgundem.com

Tam kapanmanın sona ereceği 17 Mayıs tarihinden sonra kademeli normalleşmeye geçileceğinin sinyalleri verildi. İşte kulislerde çok konuşulan Türkiye'nin normalleşme planı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İnşallah salgını kontrol altına almış olarak bayram sonrasında kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarını atıyoruz" açıklamasının ardından dün Bakan Koca, "Büyük bölümünü evlerimizde geçirdiğimiz bir ayın sonunda kısıtlamaların kademeli olarak kalkacağı günlere ulaşıyoruz" mesajını paylaştı. Peş peşe açıklamalarından ardından normalleşme planı merak ediliyor. İşte tüm detaylar...

EĞİTİM

Türkiye'nin 17 Mayıs sonrası normalleşme planına göre okullar bu yılı uzaktan eğitim ile tamamlayacak, kafeler ve restoranlar saat ve müşteri kotası ile açılacak.

TURİZM İLE İLGİLİ HAZIRLIKLAR

Turizm ile ilgili hazırlıklar da tüm hızı ile devam ediyor. Oteller çok sıkı önlemler alacak. Turizm Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve gizli denetçiler ile üç taraflı bir denetim yapılacak.

ANADOLU'YA GİDENLERİN DÖNÜŞLERİ İÇİN TEDBİR

Tam kapanma öncesi büyükşehirlerden Anadolu'ya gidenlerin geri dönüşleri de endişe yaratıyor. Tam kapanma kararının bitmesiyle tekrar büyükşehirlere dönecek kişiler için önlem alınması gerektiği belirtiliyor.

ÖNCELİK KÜÇÜK ESNAF

Normalleşme kapsamında ilk olarak berber, terzi, kuaför gibi küçük işletmelerin açılabileceği konuşuluyor. Restoran ve kafelerin de dış alanlarını kullanarak saat ve müşteri kotasıyla açılabileceği konuşuluyor.

DÜĞÜN, NİŞAN, TAZİYE, ASKER UĞURLAMA İÇİN BİRAZ DAHA BEKLENECEK

Kademeli açılma süreci içerisinde düğün, nişan, taziye, asker uğurlama gibi organizasyonlara vaka sayılarının daha da düşmesinden sonra izin verilmesi bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BAYRAM SONRASI KONTROLLÜ NORMALLEŞME ADIMLARINI ATIYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yakın çevremiz başta olmak üzere dünyanın tamamını etkileyen bu tehditle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" diyerek "İnşallah salgını kontrol altına almış olarak bayram sonrasında kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarını atıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

BAKAN SOYLU: 17 MAYIS SABAHINI HEP BİRLİKTE BİR GÖRELİM

'Tam kapanma sonrası normalleşme nasıl olacak?' sorusunu yanıtlayan Bakan Soylu, "17 Mayıs 05.00’e kadar bu tedbirlerimiz geçerli. Merak etmeyin, 17 Mayıs 05.00'ten sonra Bilim Kurulu var, Sağlık Bakanlığımız var, ardından kabinemiz var. Daha sonra ne olacağını vatandaşımızla paylaşırız. 17 Mayıs sabahını hep birlikte bir görelim inşallah" demişti.

BAKAN KOCA: KISITLAMALARIN KADEMELİ OLARAK KALKACAĞI GÜNLERE ULAŞIYORUZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Ramazan Bayramı'na ilişkin mesaj paylaşmış vemesajında "Büyük bölümünü evlerimizde geçirdiğimiz bir ayın sonunda kısıtlamaların kademeli olarak kalkacağı günlere ulaşıyoruz. Doyasıya kucaklaşacağımız bayramların hasretiyle Bayramınızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kademeli normalleşme planını açıklamasının beklendiği Kabine Toplantısı'nın 17 Mayıs pazartesi günü yapılacağı biliniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik toplantının ardından normalleşme planını duyuracak.

Türk Tabipleri Birliği'nden uyarı: Normalleşmek için vaka sayısı binin altına düşmeli

 

Bakan Koca'dan normalleşme mesajı

 

3 aşamalı normalleşme planı

 

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İnsanlık Deneme tahtası14 Mayıs 2021 16:26

    Öksürükle havadan bulaşan bir virüsün bitmesi mümkün değil bence, ölmeden atlatır hale gelinecek ve virüsle tıpkı grip gibi hayat devam edecek.. Aşı işe yararsa tabi.. Aşı Heryıl gerekebilir diye okumuştum, şuan uzun vade ne olacağından Dünya emin değil.. (Korku, panik ve yatırım tavsiyesi değildir)

  • Okie Dokie14 Mayıs 2021 16:01

    Sadece 15 gün içinde eski yüksek vaka sayısına ulaşırız. Sonra yine kapanırız. Aç kapa artema. Hayırlı traşlar.

  • AHMET ÖZBİR14 Mayıs 2021 15:25

    REİS'im sen NORMALLEŞTİK diyene dek bizler TETİKTE olacağız, MASKESİZ dolaşmayacağız, DEVLET'imin EMRİNE uyacğız ve bu SALGINDAN inşallah çok kısa zamanda KURTULACAĞIZ.

  • REİS14 Mayıs 2021 15:31

    Tetikte ol. Hazırda bekle. Tek ayak üstünde kal.

  • mustafa14 Mayıs 2021 14:07

    bu adamlar bir facia işte cehaletin yönettiği bir sistem. adam küçük esnaftan bahsediyor kaldımı ki memleketi bitirdiniz be

  • Kync14 Mayıs 2021 22:40

    Boşsun ...luzumsuz

  • Vatandaş14 Mayıs 2021 15:46

    Dünya,da durum aynı sen neden bahsediyorsun,serbest bırakıldı,da ne oldu, çok mu iyi oldu,kırıla gitti,boş boş konuşma

  • Ev14 Mayıs 2021 14:05

    Öyle tam açılırsa 2021 sonbahar kışı evde geçer.virüs çok aktif