BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNormalleşme için tarih verildi----

Normalleşme için tarih verildi

Normalleşme için tarih verildi
07 Şubat 2021 - 09:41 www.finansgundem.com

Aşı dağıtımı bu hızla sürer ve yeni varyantlara karşı da etkili olursa küresel sürü bağışıklığının kazanılmasının 7 yılı bulabileceği belirtiliyor

Dünyada şimdiye kadar 124 milyon kişinin COVID-19’a karşı aşılandığı bildirildi. Sürü bağışıklığı için nüfusun yüzde 75’inin aşı olması gerektiği hesaplanırken Amerikan Bloomberg televizyonunun modellemesine göre, aşılamada hızlı davranan İsrail 2 ay sonra, ABD ise 2022 itibariyle sürü bağışıklığı kazanabilir. Eğer aşı dağıtımı bu hızla sürer ve yeni varyantlara karşı da etkili olursa küresel sürü bağışıklığının kazanılması 7 yıl alabilir. İki doz aşıya göre yapılan hesaplamada, Türkiye’nin ise 2.6 yıl sonra nüfusunun yüzde 75’ini aşılayarak sürü bağışıklığı kazanması öngörülüyor. Bu süre, 3.2 yıl ile Almanya, 3.4 yıl ile Brüksel ve 3.9 yıl ile Hollanda gibi pek çok Avrupa ülkesinin önünde.

328 milyon nüfuslu ABD’de aşılanan kişilerin nüfusa oranı 9.1. Ülkenin yeni başkanı Joe Biden, görevdeki ilk 100 gününde 100 milyondan fazla kişinin aşı olmasını hedefliyor. Bloomberg’in haberine göre, aşılama mevcut şekilde ilerlediği takdirde, 1 Ocak 2022 itibariyle nüfusunun yüzde 75’ini aşılamayı başaran Amerika sürü bağışıklığı kazanmış olacak.

İSRAİL ÖNDE GİDİYOR
Aşılama konusunda dünyada en iyi ülke konumundaki İsrail’de, yalnızca 2 ay içinde nüfusun yüzde 75’i aşılanmış olacak. 8.8 milyon nüfuslu ülkede, Amerikan Pfizer ile başında Türk bilim insanları Prof. Uğur Şahin ile Dr. Özlem Türeci’nin bulunduğu Alman BioNTech’in ortak geliştirdiği aşı kullanılıyor.

Aşılamada bir başka başarılı ülke de İngiltere. Oxford Üniversitesi ile AstraZenaca’nın ortak geliştirdiği aşının yoğun şekilde uygulandığı Birleşik Krallık’ın, bu modellemeye göre 6 ay içinde sürü bağışıklığı kazanacağı belirtiliyor. AB aşılamada geri kalırken İngiliz basınında AB’den çıkmış olmanın İngiltere’yi aşılamada öne geçirdiği yorumları yapılıyor.

İki doz aşıya göre yapılan hesaplamada, Türkiye’nin ise 2.6 yıl sonra nüfusunun yüzde 75’ini aşılayarak sürü bağışıklığı kazanması öngörülüyor. Bu süre, 3.2 yıl ile Almanya, 3.4 yıl ile Brüksel ve 3.9 yıl ile Hollanda gibi pek çok Avrupa ülkesinin önünde.

Özel sektör borç batağında

Borsa alternatifi olmadığı için yükseliyor

Yerli fonlar hisse topluyor

"Tedbirlere uyarsak yaz aylarını daha rahat geçiririz"

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa tanır07 Şubat 2021 20:22

    Akp iktidarı döneminde ülkede herşeyi gördük çok şükür Allah'a bakalım daha neler göreceğiz neler

  • Yorum07 Şubat 2021 14:19

    İki aya kadar aşının değişik markaları farklı farklı ülkelerde 50 60 merkezde üretime başlayacak biontech aşısı mesela avrupada 4 5 noktada üretimi olacak ayrıca Rus aşısı yine öyle en az 3 5 yerde üretimi olacak moderna astrazeneca gb aşılar hep başka başka ülkelerde ülkelerde üretim başlayacak şuan 9 tane aşı var bundan 3 ay önce 2 tane aşı vardı bir iki ay sonra 30 tane aşı olacak ve bu aşılar 3 5 noktada üretime başladığında dünyada aşı üretimi günlükte 30 ila 50 milyon arasında aşı üretimi olacak buda sürü bağışıklığı için yeterli bir üretimdir pcr testlerini hatırlayın ilk çıktığında ülkeler bir birinin malına el koymaya başlamıştı hatırlayın CIA çinde fıransa ya gidecek uçağa yerleştirilmiş uçmaya hazır olan test ve tıbbi malzemeye nakit ödeme yapıp uçaktan indirip abd ye göndermişti ama şimdi 50 tane ülkede üretimi var

  • RAMO CANCAN07 Şubat 2021 13:58

    bu hastalığı abd nin çin engellemek için çıkartığı ve ekonomileri olumsuz etkilemek için denildiğine göre her sene bir virüslü hastalık çıkarırlar bu hastalıklar artık bitmez.

  • Aaa07 Şubat 2021 13:52

    İnsanları daha fazla içeride tutamazsınız , aşılamaya hız verilmeli gerekirse zorunlu tutulmalı , insanları evde tutmak ve işyerlerini kapalı tutmak için verilen mücadele aşı temini için verilmelidir, bu ülkenin gerçek gündemi olan ekonomi ve aşıya yoğunlaşılmslı, gereksiz gündemler yaratılarak boş yere kaybedecek zamanımız, sabrımız ve takatımız yoktur.

  • El salla07 Şubat 2021 11:16

    Aşı tamam bitiyor bitti atlattık hikayelerinden sonra şimdi mutasyon uzun sürebilir gibi haberler pompalanıyor,nasıl çok düştüğünde almak için sebep buldularsa çıktığında da satmak için sebep bulacaklardır,çok çıktımk bizim borsamız? Bana göre endeks çok çıkmadı ama 8-10 şirket haricinde deri kalanların heps 100 de yüzden fazla getiri sağladı,bu bize yeter satıp çıkalım diye düşinenlerin sayısı her geçen gün artarsa o zaman kaçınılmaz olarak düşecektir,o çok konuşulan ky sayısı patlama vs lafları hikaye yarısı battı yarısıda yukarıdan aldığının eski yerine çıkmasını bekliyor,elbette çılacaktır yine 8-10 sene sonra.

  • pala07 Şubat 2021 11:02

    yerli aşı da yalan çıktı. çin ne gönderirse o vuruluyor halka. tabi büyükbaşlar Alaman aşısı oldu çoktan. Almanlar Türkiyeyi kıskanıyorr, ulan aşıyı biz ürettik Türk büyükbaşlar bizden önce vurundu diye

  • Şenol gokoguz 07 Şubat 2021 10:58

    Hadi canım sende

  • Mustafa07 Şubat 2021 10:39

    Turizmciler bu yazdan umutluydu.... Eskisi gibi olmaz artik