BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNomura: Gümrük tarifesi ABD'nin büyümesini vuracak----

Nomura: Gümrük tarifesi ABD'nin büyümesini vuracak

Nomura: Gümrük tarifesi ABD'nin büyümesini vuracak
28 Mayıs 2019 - 08:32 www.finansgundem.com

Nomura baş ekonomisti Lewis Alexander, Çin'e uygulanan gümrük tarifelerinin Çin'den çok ABD'de büyüme ve enflasyona zarar vereceğini ifade etti.

Nomura: Çin'den ithalata tarifeleri yükseltmenin ABD'nin büyümesini vurması büyük olasılık

Nomura'nın ABD baş ekonomisti Lewis Alexander, ABD sınırlarından giren Çin mallarına yüzde 25 gümrük tarifesi uygulamanının hali hazırda son aylarda yavaşlama işaretleri veren ABD'nin ekonomik büyümesini vurmasının büyük olasılık olduğunu söyledi.

Alexander, tarife savaşının ABD ekonomisine net etkisinin büyük olasılıkla negatif olacağını belirterek, "ABD hükümeti tarafından toplanan gümrük vergilerinin Çinlilerden çok Amerikan şirketleri ve tüketicileri tarafından ödediğine dair kanıtlar var. Bu tarifelerin nette ABD'nin ekonomik büyümesini frenlemesi büyük olasılık" diye konuştu.

ABD ve Çin arasında gümrük tarifeleri savaşının Amerikan ekonomisinin "açık şekilde yavaşlamakta olduğu" bir dönemde başladığını savunan Alexander, ABD'nin ekonomik büyümesini ve Fed kararlarını etkileyecek "en büyük şey"olarak ticaretteki gelişmelerin önümüzdeki aylarda iş dünyası güveni ve yatırımlarını nasıl etkileyeceği olduğunu vurguladı.

Alexander ayrıca, bu tarife artışının ABD'de çekirdek enflasyonun gelecek 12 ayda 0,5 puan yükselmesine yol açacağını da öngördü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)