BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNobel Ödüllü Sancar Şehir Üniversitesi’nden istifa etti----

Nobel Ödüllü Sancar Şehir Üniversitesi’nden istifa etti

Nobel Ödüllü Sancar Şehir Üniversitesi’nden istifa etti
15 Aralık 2019 - 09:19 www.finansgundem.com

Prof. Dr. Aziz Sancar, İstanbul Şehir Üniversitesi (Şehir) Mütevelli Heyeti üyeliğini bıraktı

Nobel 2015 Kimya Ödülü'nü alan üç bilim insanından birisi olan Prof. Dr. Aziz Sancar, hem yazılı hem “avukat” kanalıyla İstanbul Şehir Üniversitesi (Şehir) Mütevelli Heyeti üyeliğinden istifa etti. Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz’ın bugünkü köşesinde son dönemlerde gündemde olan Gelecek Partisi Kurucusu Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu İstanbul Şehir Üniversitesi yönetiminde yaşanan gelişmeleri yazdı.

Yılmaz, Prof. Dr. Aziz Sancar’ın istifa şeklini, “Belli ki her şey resmi; ispatlı, delilli olsun istemiş” şeklinde yorumluyor.

Amerika'da akademik hayatını sürdüren Sancar'ın elektronik postasına ulaşıp, Şehir Üniversitesi ile ilişkilerini sorduğunu yazan Yılmaz gelen yanıtı noktası, virgülüne dokunmadan yayınlıyor:
“Şehir Üniversitesi'nin nerede olduğunu bile bilmiyorum. Sayın Ahmet Davutoğlu'nun isteğiyle mütevelli heyetine katılmayı 2016'da kabul ettim.”

Üniversitenin kurucularından Davutoğlu o tarihte başbakandı. Sancar; Anıtkabir'e armağan ettiği Nobel Ödülü'nü kutlamak için Mayıs 2016'da Türkiye'ye geldiğinde, paralı-parasız konuşmalar yaptı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)