BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNobel Fizik Ödülü kazananları açıklandı!----

Nobel Fizik Ödülü kazananları açıklandı!

Nobel Fizik Ödülü kazananları açıklandı!
04 Ekim 2022 - 13:05 www.finansgundem.com

2022 Nobel Fizik Ödülü sahiplerini buldu. Alain Aspect, John F. Clauser ve Anton Zeilinger, 2022 Nobel Fizik Ödülü’nün sahipleri oldu.

Alfred Nobel'in 1895 yılında isteği ile başlatılan ve 1901 yılından beri devam eden 2022 Nobel Fizik Ödülü’nün sahipleri açıklandı.

Komite tarafından yapılan açıklamada Alain Aspect, John F. Clauser ve Anton Zeilinger, 2022 Nobel Fizik Ödülü’nün sahipleri oldu.

Bilim insanları, İsveç Kraliyet Bilim Akademisi’nden 10 milyon İsveç kronu yani yaklaşık 902 bin dolar ödül parası alacak. Aspect, Clauser ve Zeilinger, çapraşık fotonlarla yaptıkları deneyler sebebiyle ödüle layık görüldü.

Dün Nobel Fizik ve Tıp Ödülü’nü İsveçli genetik uzmanı Svante Paabo kazanmıştı. Bu hafta bilimden, edebiyata ve barışa kadar birçok farklı kategoride ödül verilecek. 1901’de dinamitin mucidi Alfred Nobel tarafından verilmeye başlanan ödülleri geçmişte Albert Einstein, Max Planck, Pierre Curie ve Marie Curie gibi isimler almıştı.

Geçen yıl Nobel Fizik Ödülü’nün Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann ve Giorgio Parisi, Dünya’nın değişen iklimi ve küresel ısınma üzerine yaptıkları çalışmalarla kazanmıştı.

2022 Nobel Tıp Ödülü'nün kazananı belli oldu!

 

Nobelli fizikçiden gazda tasarruf sağlayan makarna tarifi

 

Nobel ödüllü iktisatçı: ABD’de resesyon söylemleri komik

 

Nobel Barış Ödülü rekor fiyata satıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)