BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNisan ayında 239 milyon liralık SED ödemesi yapıldı----

Nisan ayında 239 milyon liralık SED ödemesi yapıldı

Nisan ayında 239 milyon liralık SED ödemesi yapıldı
09 Nisan 2022 - 11:06 www.finansgundem.com

İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için Nisan ayında toplam 239 milyon liralık Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yapıldı.

Toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik birçok destek hizmeti sunuluyor. Bu çerçevede ihtiyaç sahibi ailelere, çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılayabilmeleri için SED ödemeleri yapılıyor.

Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, çocukların ve ihtiyaç sahibi ailelerin desteklenmesine önem verdiklerini belirtti.

Bakanlığın, çocukların okul masraflarıyla diğer ihtiyaçlarının karşılanması için SED hizmeti sağladığını hatırlatan Yanık, bu hizmetle ekonomik gerekçelerle aile bütünlüğünün bozulmasını engellemeyi ve çocukların aileleri yanında büyümesini amaçladıklarını vurguladı.

SED kapsamındaki her çocuk için aylık ortalama 1650 lira destek sağlandığını aktaran Bakan Yanık, "İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için nisan ayında 239 milyon lira SED'i hesaplara yatırdık. SED'den yararlanan çocuklarımız için ayrıca birçok sosyal ve kültürel etkinlik de düzenliyoruz. Çocuklarımızı maddi ihtiyaçlarının yanı sıra sosyal ve kültürel yönden de destekleyerek diğer akranları gibi sosyal hayata katılmalarını amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, SED hizmetinden yaklaşık 147 bin çocuğun yararlandığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ürdün'ü ziyaret edecek

 

Kamunun kovid genelgesi yürürlükten kaldırıldı

 

Mobil tarifelere yüzde 52,5 zam

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)