BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinNimet Abla’nın vasiyeti bu pazar da yerine getirilecek----

Nimet Abla’nın vasiyeti bu pazar da yerine getirilecek

Nimet Abla’nın vasiyeti bu pazar da yerine getirilecek
08 Kasım 2019 - 10:25 www.finansgundem.com

Her yıl Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde mevlit okutan Nimet Abla’nın vasiyeti gereği bu yıl da kendi adını vermiş olduğu Hacı Nimet Özden Camii’nde 10 Kasım’da Ulu Önder için mevlit okutulacak

1899 yılında İstanbul'da dünyaya gözlerini açan Melek Nimet Özden, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük hayranıydı.

“ONUN SAYESİNDE BUGÜNLERİ YAŞIYORUZ”

1938 yılında Atatürk'ün ebediyete intikal etmesiyle büyük üzüntü yaşadı. Nimet Abla, “Onun sayesinde bugünleri yaşıyoruz” diyordu.

1938’DEN BERİ ARALIKSIZ MEVLİT OKUTTU

Nimet Abla, 1978 yılında vefat edene kadar her yıl 10 Kasım’da Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde mevlit okuttu. Daha önce evinde mevlit okutan Nimet Abla, 1966’da yaptırdığı caminin faaliyete geçmesiyle de mevlit törenini buraya taşıdı.

VASİYET ETTİ

Vasiyetinde de Esentepe'de bulunan adını vermiş olduğu Hacı Hikmet Özden Camii'nde Atamızın ölüm yıldönümlerinde mevlit okutulmasını istedi.

PAZAR GÜNÜ ÖĞLE NAMAZINDAN ÖNCE

Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 81. yıldönümünde de Hacı Hikmet Özden Camii'nde öğle namazından önce mevlit okutulacak.

“KURUMSAL HALE GETİREREK SÜREKLİLİĞİNİ SAĞLADI”

Melek Nimet Özden'in vasiyetini yaşattıklarını belirten Hacı Nimet Özden Camii Şerifleri Vakfı Müdürü Güven Kuşcu, “1966 yılında camiyi hizmete açmaya mütakip ve 1971 yılında Hacı Nimet Özden Camii Şerifleri Vakfı'nı kurduğu zaman da vakıf senedine Atatürk'ün ölüm yıldönümlerinde her yıl mevlit okutulmasını yazarak kurumsal hale getirmiş ve sürekliliğini sağlamıştır” dedi.

Hacı Nimet Özden Camii Şerifleri Vakfı'yla ilgili de bilgi veren Kuşcu, vakfın amaçlarını şöyle anlattı: “İslam geleneklerine göre caminin ilelebet yaşamasını sağlamak, Müslümanların sükünet içinde ibadetlerini temin etmek, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermek.”

NİMET ABLA MÜZESİ

Hacı Nimet Özden Camii avlusu içerisinde yer alan Nimet Abla Müzesi'nde ise Melek Nimet Özden'in kişisel eşyaları, fotoğrafları ve geçmişte hakkında çıkan haberler yer alıyor. (Sözcü)

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)