BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiNijerya'da pandemi işçiye vurdu!----

Nijerya'da pandemi işçiye vurdu!

Nijerya'da pandemi işçiye vurdu!
21 Eylül 2021 - 16:49 www.finansgundem.com

Nijerya, pandeminin olumsuz etkilerini en çok hisseden ülkelerden birisi oldu. Yapılan bir araştırmaya göre ülkenin işgücünün beşte birinin pandemi süresi içinde işinden olduğu açıklandı.

Nijerya İstatistik Bürosu’nun yaptığı araştırmaya göre Kovid pandemisi nedeniyle Nijerya’daki işgücünün beşte biri işinden oldu.

İstatistik bürosu, yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile yürüttüğü araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Tedarik zincirlerindeki kesintilerin, devam eden arz ve talep şoklarının ve tüketici güveninde yaşanan düşüşün işsizlikteki hızlı artışta etkili olduğunu belirtti.

7 MİLYON KİŞİ YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA

Nijerya’da gıda enflasyonu bu yıl yüzde 20’nin üzerinde çıktı. Yüksek gıda fiyatları, işsizlik ve pandeminin getirdiği ekonomik şartlar, yoksullukla mücadele eden Nijeryalıları negatif etkiliyor.

Yoksul Afrika ülkeleri arasında bulunan Nijerya'da 98 milyon insan yoksulluk içinde yaşıyor. Bu oran neredeyse nüfusun yüzde 47.3’üne denk geliyor.

Dünya Bankası Abuja'nın haziranda yayımlanan rapora göre; 'Nijerya’da yükselen enflasyon ve artan gıda fiyatları nedeniyle 2020’de yaklaşık 7 milyon Nijeryalı daha yoksulluk sınırının altına itildi.'

ABD'lilerin yüzde 40'ı ekonomik zorluk içinde

 

Küresel enflasyonla mücadelede riskler!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)