BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNijerya'da 250 çete üyesi öldürüldü----

Nijerya'da 250 çete üyesi öldürüldü

Nijerya'da 250 çete üyesi öldürüldü
16 Ekim 2021 - 04:21 www.finansgundem.com

Nijerya'da silahlı çetelerle mücadele kapsamında geçen ay ülkenin kuzey bölgesinde iletişim hatlarının kesilmesinin ardından en az 250 çete üyesi etkisiz hale getirildi.

Nijerya Genelkurmay Başkanı Lucky İrabor, yaptığı açıklamada, silahlı çetelerle mücadele kapsamında geçen ay Zamfara, Katsina ve Niger eyaletlerinde tüm iletişim hatlarının kesildiğini belirtti.

İrabor, bu bölgede en az 250 çete üyesinin etkisiz hale getirildiğini, 600'den fazla çete üyesinin de yakalandığını kaydetti.

Nijerya ordusu, silahlı kişilere yönelik başlattığı operasyonlarda 3 Eylül'de Zamfara Katsina ve Niger eyaletlerindeki tüm iletişim hatlarını kesmişti.

Bölgeler, zaman zaman hayvancılıkla meşgul olan Fulaniler ile çiftçilikle geçinen bazı kabileler arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor.

Hayvanlarını otlatmak için ülkenin güneyine göç eden Fulaniler, çiftçilerin hayvanlarını çalmaya çalıştığını ve kendilerine saldırdığını iddia ediyor.

Nijerya'da silahlı saldırı: 20 ölü

 

Nijerya'dan Türkiye kararı! Karantina kaldırıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)