BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiNijerya gelecek yıl petrol ithalatını bitirmeyi hedefliyor----

Nijerya gelecek yıl petrol ithalatını bitirmeyi hedefliyor

Nijerya gelecek yıl petrol ithalatını bitirmeyi hedefliyor
30 Kasım 2022 - 02:58 www.finansgundem.com

Bakan Sylva, ülkesinin petrol ürünleri ithalatını 2023'ün üçüncü çeyreğinde bitirmeyi hedeflediğini bildirdi.

Nijerya Petrol Kaynaklarından Sorumlu Devlet Bakanı Timipre Sylva, yaptığı açıklamada, Nijerya'nın ham petrol üretiminin daha önce günde 1 milyon varilin altından yaklaşık 1,3 milyon varile yükseldiğini ve ülkenin OPEC kotasını gelecek yılın mayısa kadar karşılamayı umduğunu söyledi.

Bakan Sylva, ülkede petrol üreten Nijer Deltası'ndaki Port Harcourt şehrinde yenilenen rafinerinin aralık ayın sonuna kadar günde 60 bin varil rafine petrol üreteceğini belirtti.

Ülkenin Lagos eyaletinde kurulan Dangote rafinerisinin ise gelecek yılın ilk çeyreğinde faaliyete geçmesini beklediğini aktaran Sylva, şunlar kaydetti:

"Daha uzun bir zaman dilimi verecek olursam, petrol ürünleri ithalatını belki de gelecek yılın üçüncü çeyreğinden itibaren bitirmeyi hedefliyoruz, ancak bunun gelecek yılın üçüncü çeyreğinden önce bile olacağına inanıyorum."

Afrika kıtasının petrol ve doğal gaz zengini ülkesi Nijerya, yetersiz rafinerileri nedeniyle ham petrolünü rafine petrol ürünleriyle takas ediyor.

Küresel petrol fiyatlarının yüksek olması nedeniyle Nijerya, kendi petrol ürünlerini rafine etmek istiyor.

Ekonomisi petrole dayanan Nijerya'da hırsızlık ve sabotajlar ülkeye büyük zarar veriyor. Ülkede petrol üretimindeki düşüşle birlikte bu yıl, 1997'den bu yana en düşük günlük ortalama üretim kaydedilmişti.

Nijerya'da devam eden petrol hırsızlığı nedeniyle ülkenin petrol kotası günlük 1,8 milyon varilden 1 milyon varil altına gerilemişti.

Nijerya altın ve maden işleme tesisi kuruyor

 

Günde 50 bin varil petrol üretecek tesis Nijerya'da açıldı

 

Brent petrol 11 ayın dibini gördü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)