BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNiğde ve Eskişehir'e şehit ateşi düştü----

Niğde ve Eskişehir'e şehit ateşi düştü

Niğde ve Eskişehir'e şehit ateşi düştü
12 Şubat 2019 - 03:06 www.finansgundem.com

Çekmeköy'deki helikopter kazasında şehit düşen askerlerin aileleri acı haber ile sarsıldı

Türkiye dün akşam İstanbul Çekmeköy'den gelen haberle sarsıldı. Bir askeri helikopter, acil iniş yapmak istediği sırada bir sitenin içerisine düştü. Milli Savunma Bakanlığı, 4 askerin şehit olduğu kazaya ilişkin inceleme başlattı. Şehit askerlerin Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar olduğu açıklandı. Şehitlerin Eskişehir ve Niğde'deki evlerine acı haber ulaşırken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 4 şehit için Twitter hesabından duygu dolu bir mesaj paylaştı.

BAKAN AKAR'DAN MESAJ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından bakanlığın resmi Twitter adresinden şu mesaj paylaşıldı:

"Silah arkadaşlarımız, 11 Şubat 2019'da şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı adına Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter adresinden paylaşılan görselde 'Sizi toprağa değil yüreğimize gömdük...' yazısı dikkat çekti.

NİĞDE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehidin merkeze bağlı Faik Şahenk Bulvarı'ndaki baba evine gelen Vali Yardımcısı Cemil Kılınç ve beraberindeki askeri heyet, acı haberi baba Zekeriya Avşar ile anne Fatma Avşar'a verdi. Oğullarının şahadet haberini aldıktan sonra fenalaşan Avşar çiftine, hazırda bekletilen sağlık ekibi müdahale etti. Şehidin baba evine Türk bayrağı asılırken, yakınları da taziye için eve akın etti. Yaklaşık bir yıl önce evlenen ve eşiyle birlikte İstanbul'da yaşadığı öğrenilen şehidin, 10 gün önce de umreden döndüğü belirtildi.

DHA'nın haberine göre şehidin cenazesinin yarın İstanbul'da yapılacak törenin ardından Niğde'ye gönderileceği belirtilirken, ne zaman defnedileceği hakkında henüz bilgi verilmedi.

ULAŞAMAYINCA İSTANBUL’A HAREKET ETMİŞLER

Şehit olan askerlerden Astsubay Kıdemli Başçavuş İlyas Kaya’nın (35) acı haberi memleketi Eskişehir’e ulaştı.

Işıklar Mahallesi Kırım Caddesi Taşkın apartmanında oturan baba evine askeri erkan tarafından haber verilerek Türk Bayrağı asıldı.



Olayın duyulması üzerine çocuklarını arayan ve ulaşamayan baba Cemil Kaya ve anne Şahinde Kaya, İstanbul’a doğru yola çıktığı öğrenildi. Şehit Kaya’nın biri kız, biri erkek olmak üzere 2 çocuğunun olduğu ve İstanbul’a tayininin yeni çıktığı bilgisine ulaşıldı. Haberi alan şehidin yakınları da baba evine akın etti.

İstanbul Çekmeköy'de helikopter düştü

 

Helikopter kazasına yayın yasağı getirildi

 

Şehitlerin cenazeleri Adli Tıp Kurumu'na getirildi

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)