BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNguema'nın oğlunun lüks araçları 153 milyon liraya satıldı----

Nguema'nın oğlunun lüks araçları 153 milyon liraya satıldı

Nguema'nın oğlunun lüks araçları 153 milyon liraya satıldı
30 Eylül 2019 - 09:26 www.finansgundem.com

Ekvator Ginesi lideri Teodoro Obiang Nguema'nın oğlunun el konulan lüks araçları, İsviçre'de açık artırmayla satıldı.

Ekvator Ginesi'ni 40 yıldır yöneten Nguema’nın yardımcılığını da yapan oğlu Teodorin Nguema Obiang’a ait araçlara İsviçreli yetkilerin yürüttüğü bir soruşturma kapsamında el konulmuştu.

Aralarında Ferrari, Lamborghini, Bentley, Rolls Royces marka spor otomobillerin de bulunduğu 25 araç, İsviçre’nin Cenevre kenti yakınlarında bulunan Cheserex köyündeki bir golf kulübünde toplam 27 milyon (yaklaşık 153 milyon lira) dolara satıldı.

Savcılarla varılan anlaşma sonucunda bu paranın 23 milyonu, yoksulluğun yaygın olduğu Ekvator Ginesi’ndeki toplumsal projelere harcanacak.

Otomobiller arasında en sıra dışı araçlardan biri 2014 Lamborghini Veneno Roadster’dı. Araç, 8,3 milyon dolara anonim bir alıcıya satıldı.

BBC Türkçe’nin haberine göre; bu, açık artırmalarda Lamborghini marka bir aracın satıldığı en yüksek fiyat oldu.

Lamborghini’nin 50’nci yıl dönümü için özel olarak üretilen ve saatte 354 kilometre hız yapabilen araç, tahminlerin yüzde 50 üzerinde bir fiyatla alıcı buldu.

Bonhams Müzayede Evi tarafından “tam bir roket” olarak tanımlanan Aston Martin One-77 Coupe aracı ise 1,5 milyon dolara satıldı.

Bonhams müzayede evinin basın sorumlusu Lynnie Farrant “Bu tür araçlar her koleksiyonda özel bir yer tutar fakat bunların hepsinin bir arada bulunması gerçekten sıra dışı bir durum” dedi.

Araçlar dünyanın dört bir yanından, özellikle de Avrupa’dan ilgi çekti. Araçlardan bazıları Birleşik Arap Emirlikleri’nden bir koleksiyoncuya satıldı.

TEODORON NGUEMA OBIANG KİMDİR?

Babasının 1979’dan beri oturduğu koltuğun varisi olarak görülen Obiang, geçmişte babasına danışmanlık yaptıktan ve tarım bakanlığı görevini yürüttükten sonra 2012’de başkan yardımcısı oldu.

51 yaşındaki Obiang, uluslararası basında lüks harcamaları ve eğlence düşkünlüğüyle anılıyor.

2004 yılında New York Times gazetesinde yayımlanan bir makalede Obiang “Rap müzik girişimcisi, hedonist, Lamborghini düşkünü, Hollywood ve Rio de Janeiro seyahatlerini seven” bir kişi olarak aktarılıyordu.

İsviçreli savcılar Obiang’ı para aklama ve kamu fonlarını kötüye kullanma suçlarından soruşturmuş, Şubat ayında ise dosyayı kapatmıştı.

Savcılar, Obiang’ın kendileriyle bir anlaşmaya vardığını ve araçlarını satarak bunun gelirini toplumsal programlara harcayacağını duyurmuştu.

2017 yılında da Fransa’da bir mahkeme Obiang’a yolsuzluk gerekçesiyle üç yıl hapis cezası vermiş, cezayı ertelemişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)