BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNFT satışlarında büyük düşüş: Yüzde 90 azaldı----

NFT satışlarında büyük düşüş: Yüzde 90 azaldı

NFT satışlarında büyük düşüş: Yüzde 90 azaldı
03 Haziran 2021 - 20:58 www.finansgundem.com

NFT satışlarındaki ve cüzdan etkinliğindeki keskin düşüş, non-fungible token sektörünün öldüğü söylemlerinin ortaya atılmasına neden oldu.

Non-fungible token (NFT) satışları mayıs ayının başlarında zirve yaptıktan sonra bir aylık sürede yüzde 90 düştü. Kripto para alanının NFT kanadı, sert düşüşle çalkalanıyor.

Protos tarafından sağlanan verilere göre, tüm kripto kategorilerinde satışlar hızla düşerken, en çok da NFT piyasasında değişiklik gözleniyor.

Cointelegraph'ın haberine göre, 3 Mayıs tarihinde sadece bir günde 102 milyon dolar değerinde NFT satıldıktan sonra, geçen hafta satışlar 19 milyon dolar değerine düştü. Piyasanın her iki yönü de 7 günlük süreçte incelendiğinde, 170 milyon doların üzerinde NFT satıldığı ortaya çıkıyor. Yani o süreçten bu zamana yaklaşık yüzde 90'lık bir düşüş söz konusu.

Günlük bazda işlem gözlenen NFT cüzdan sayısı ise 12 binden 3 bin 900'e düştükten sonra mayıs ayının başından bu yana yüzde 70 gerileme gözlendi. NFT satışları ve cüzdan hareketleri; oyun, merkeziyetsiz finans (DeFi), koleksiyon, sanat, kamu hizmeti, meta veri kaynakları ve sporu kapsayan tüm token kategorilerinde düştü.

Piyasa zirve seviyeye ulaştığında, en çok satın alınan NFT seçenekleri kripto para koleksiyon ürünleriydi. Bugün de aynısı geçerli. Sadece geçen ay yüzde 66 gerileme yaşandı. En popüler ikinci NFT kategorisi ise, aktif cüzdanların mayıs ayının başından bu yana sadece yüzde 55 düşen spor tokenleriydi.

NonFungible.com verilerine göre, toplam NFT hacminin yaklaşık yüzde 40'ını oluşturan koleksiyon (CryptoPunks) ve spor (Sorare) tokenlerinin son yedi gün içinde hacim zirve yaptı.

Protos analistleri, NFT balonunun çoktan patladığı sonucuna varsalar da hızlı davranmış gözüküyorlar. "Veriler etraflıca incelendiğinde, NFT balonunun sadece dört ay sürdüğünü ortaya çıkıyor ve bu süreç mayıs ayında patladı."

Kişiden kişiye değişiklik gösteren NFT'ler, blockchain alanında üretilen en yeni teknolojik buluş olarak da tanımlanabiliyor, kripto para alanında gereksiz kalabalık oluşturan bir bela da…

'Türkiye'nin yeni bir doğalgaz keşfi ilan etmesi bekleniyor'

Kovid-19'da son 24 saat: Tablo paylaşıldı

Piyasalarda gün sonu 03/06/2021

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)