BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiNFT çılgınlığına Sir Tim Berners-Lee de katıldı!----

NFT çılgınlığına Sir Tim Berners-Lee de katıldı!

NFT çılgınlığına Sir Tim Berners-Lee de katıldı!
15 Haziran 2021 - 15:38 www.finansgundem.com

Son dönemde milyon dolarlık satışlar ile gündeme gelen NFT furyasına 'internetin isim babası' olarak anılan Sir Tim Berners-Lee de katıldı. Lee, modern interneti oluştururken geliştirdiği orjinal kaynak kodlarını NFT olarak açık artırmaya çıkardı.

‘http://www...’ şeklinde başlayan site adreslerin mucidi olduğundan kimi zaman 'internetin isim babası' olarak da anılan İngiliz bilim insanı Tim Berners-Lee, çok konuşulacak bir adım attı.

BBC'de yer alan habere göre, Lee, modern interneti oluşturmak için kullanılan orijinal kaynak kodu bir NFT olarak açık artırma çıkaracağını duyurdu.

Açık artırma kapsamında proje için yazılan kaynak kodunun 'orijinal zaman damgalı dosyaları' ve Lee'den interneti geliştirmesi ile ilgili bir mektup ve kendisi tarafından oluşturulan kodun 'dijital posteri' en yüksek ücreti veren kişinin olacak.

Açık artırmaya ünlü müzayede evi Sotheby's ev sahipliği yapacak. Sotheby's'ten yapılan açıklamaya göre, açık artırmadan elde edilecek olan gelir, 1989'da interneti icat eden Lee ve eşi hayır işleri için kullanılacak.

İnternetten hiçbir zaman para kazanmayan ve bunun için hiçbir girişimde bulunmayan Lee, 1999 yılında Time dergisi tarafından hazırlanan ‘20’nci yüzyılın 100 dehası’ listesinde yer almı, 5 yıl sonra insanlık kültürüne katkılarından ötürü İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth tarafından 'şövalye’ unvanına layık görülmüştü.

Peki nedir bu NFT? Kripto paraların hızlı değer artışı sonrası iyice yaygınlaşan NFT, blok zinciri teknolojisini kullanarak oluşturulan varlıkları tanımlamak için kullanılıyor.

Başka bir deyişle bu teknolojiden faydalanan NFT, kullanıcılara orijinal ve kopyalanamaz varlıklara sahip olma şansı veriyor.

Özel bir şifreleme yöntemiyle harfler ve rakamlardan oluşan 40 karakterlik koda dönüştürülen NFT'lerin her biri diğerinden farklı oluyor.

İLK TWEET 2.5 MİLYON DOLARA SATILDI

Mikro blog platformu Twitter'ın kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey'in NFT'ye dönüştürülen ilk tweet'i geçtiğimiz haftalarda açık artırmada 2,5 milyon dolara satılmıştı.

NFT ile orijinal hale gelen ilk tweet'in sahibi ise Malezya'da yaşayan Türk asıllı Cryptoland'in ve Bridge Oracle'ın CEO'su Sina Estavi olmuştu.

NFT satışlarında büyük düşüş: Yüzde 90 azaldı

 

NFT çılgınlığının geleceği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)