BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkNew York'taki Halkbank davasında kritik gelişme----

New York'taki Halkbank davasında kritik gelişme

New York'taki Halkbank davasında kritik gelişme
20 Haziran 2020 - 06:53 www.finansgundem.com

Halkbank ve Reza Zarrab davalarının başsavcısı Berman istifa etti. Berman'ın halefi Bharara, "İstifa değil, görevde alma" iddiasında bulundu


ABD Adalet Bakanlığı, New York Güney Bölgesi Başsavcısı Geoffrey Berman’ın istifa ettiğini açıkladı. Başsavcı Geoffrey Berman, Reza Zarrab, Hakan Atilla ve Halkbank davasını açan bir önceki başsavcı Preet Bharara’nın yerine yaklaşık iki buçuk yıl önce atanmıştı.

Başsavcı Berman, Başkan Donald Trump’ın avukatı ve yakın dostu Rudolph Giuliani’yle ilgili de soruşturma başlatmıştı.

Adalet Bakanı William Barr konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Başkan Trump'ın, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Jay Clayton'ı New York'un Güney Bölgesi Başsavcılığı görevine aday göstermeyi planladığını belirtti. Bakan Barr, Clayton’ın Trump’ın teklifini kabul ettiğini, onunla birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini kaydetti.

Barr, Clayton’ın New York Güney Bölgesi Başsavcılığı için Senato'dan onay alma süreci sırasında, Berman’ın istifasıyla boşalan görevi 3 Temmuz'dan itibaren New Jersey Bölgesi Başsavcısı Craig Carpenito'nun vekaleten yürüteceğini kaydetti.

Adalet Bakanı Barr, Carpenito'nun geçici olarak görevlendirilmesinin kendi önerisi olduğunu kaydederek, Başsavcı Berman’a şimdiye kadar New York Güney Bölgesi Başsavcılığı'ndaki başarılı görevinden dolayı teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

BHARARA'DAN İLGİNÇ İDDİA

Bu arada Berman'dan önceki başsavcı olan ve Trump başkan olduktan kısa süre sonra görevine son verilen Preet Bharara, Twitter'dan yaptığı yorumda, atılan adımın zamanlaması ve şeklini tuhaf bulduğunu belirtti. Bharara, ''Bir başkan neden New York Güney Bölgesi'nde kendi eliyle seçtiği başsavcıyı bir Cuma gecesi, seçimlere 5 aydan az süre kalmışken devre dışı bırakır?'' ifadesini kullandı. Bharara, Berman’in istifa etmediğini, görevden alındığını savundu. (amerikaninsesi.com) 

Bolton kitabında Halkbank davasını yazdı

 

ABD'deki Halkbank ara duruşmasının tarihi 30 Haziran

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)