BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakNew York’ta kira fiyatları zirvede----

New York’ta kira fiyatları zirvede

New York’ta kira fiyatları zirvede
22 Ağustos 2022 - 18:30 www.finansgundem.com

Pandemi sonrası artan talep ve FED’in faiz artışları ABD’nin New York şehrinde kira fiyatlarını rekor seviyeye çıkardı. Kiralar bir senede 3 kat arttı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de New York şehrindeki kiralar onlarca yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bloomberg’ün haberine göre, ülkede yükselen enflasyon ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışları ev arayan hane halklarını mortgage piyasasından uzaklaştırarak kiralık evlere yöneltti. Ancak talebin özellikle pandemi sonrasında olağanüstü derecede artması New York şehrindeki kiraları karşılanamaz bir noktaya getirdi.

Temmuz ve ağustos ayları genellikle gayrimenkul piyasasının en yoğun olduğu dönem olarak öne çıkıyor. Okulların açılması ve profesyonel yükümlülükleri olan insanların eylül ayında şehre dönmesi fiyatlardaki yükselişi tetikliyor. Buna karşın gayrimenkul şirketi Compass’ten Kimberly Jay yükselen fiyatları açıklarken, “Bu çok şiddetli. Daha önce böyle bir şey görmedim” ifadelerine yer veriyor. Gayrimenkul uzmanı kira fiyatlarındaki “çılgınlığın” son birkaç hafta içerisinde iyileşmek yerine daha da kötü hale geldiğini söyledi. Jay on yıldan uzun bir süredir konut gayrimenkulleri alanında çalışıyor.

Manhattan'daki boş daire oranı 2022 yılı boyunca ve Temmuz ayında %2 civarında seyretti. Gayrimenkul şirketleri Miller Samuel ve Douglas Elliman’a göre söz konusu durum ilçedeki medyan kira fiyatlarını 4.100 dolara kadar yükseltti. Söz konusu rakam bir yıl öncesine göre 3 katlık bir artışı işaret ediyor.

Kiralamalarda nadir görülen teklif savaşları Manhattan’daki her beş kiralık evden biri için gerçekleşti. Temmuz ayında, kazanan tekliflerin liste fiyatına olan oranları ise ortalama %13 civarında daha yüksekti.

Pandemi sonrası dönemin etkileri lüks Manhattan dairelerinden Brooklyn ve Queens gibi dış kesimlerdeki evlere kadar New York’un dört bir yanındaki kira fiyatlarını rekor seviyelere yükseltti. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, şehirdeki kiralık dairelere olan talebin artmasında birden fazla sebep etkili oldu:

Pandemi kısıtlamalarının kaldırılması sonucu şehre geri dönenler, evlerinin yenilenmesi sebebiyle şaşırtıcı kira artışlarıyla karşı karşıya kalanlar ve mortgage fiyatlarındaki hızlı artış nedeniyle ev almak yerine tercihini kirada kullananlar talepteki artışın en önemli sebeplerinden sadece birkaçı.

Miller Samuel Başkanı Jonathan Miller konuyla ilgili açıklamasında söz konusu faktörlerin halihazırda zor olan New York emlak piyasasını “daha zorlu” bir hale getirdiğini belirtiyor. Miller kiraların bu ay zirve noktasına ulaşacağını öngördüğünü ancak istihdam kayıplarıyla birlikte gelen bir ekonomik resesyon şoku oluşmadıkça kira fiyatlarında herhangi bir düşüş beklemediğini söyledi.

Yıkılma tehlikesi altındaki konağın tadilatına onay çıkmadı

 

Çin'de gayrimenkul sektörüne kredi desteği

 

İngiltere'de 'Y' ve 'Z' kuşağı kiralık ev bulamıyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.22 Ağustos 2022 22:40

    ABD BELEDİYELERİ ZENGİNLERİN TALEP ETMEYEĞİ KÜÇÜK SOSYAL/PREFABRİK KONUTLAR YAPIP BIZDEKİ GİBİ KİRACIDAN EMLAKÇI KOMİSYONUNUN TAMAMINI KIRACIDAN ALMA ADİLİİĞİNİ YAPMADAN KEFİL ŞART ARAMADAN DÜŞÜK GELİRLİ YENİ EVLENEN AİLELERE DULLARA YAŞLILARA YANLIZ YAŞAYANLARA KİRAYA VEREREK SOKAKLARDA YAŞAMALARINI ÖNLEMELİDİRLER