BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNew York'ta artık esrar serbest----

New York'ta artık esrar serbest

New York'ta artık esrar serbest
31 Mart 2021 - 11:08 www.finansgundem.com

New York, esrar kullanımını yasallaştıran 15. ABD eyaleti oldu. Tasarı, New York Eyalet Senatosu'nda 40'a karşı 23 oyla geçerken, Meclis oylamasında 100'e karşı 49 oyla kabul edildi.

ABD New York'ta esrar kullanımını yasal hale getiren tasarı kabul edildi. Vali Cuomo tarafından imzalanmasının ardından New York, esrar kullanımını yasallaştıran 15. ABD eyaleti olacak. Tasarı imzalanırsa New York, Columbia Bölgesi ile birlikte eğlence amaçlı esrar kullanımını yasallaştıran ülkedeki 15. eyalet olacak. Tasarıyı imzalamayı dört gözle beklediğini söyleyen Vali Andrew Cuomo “New York, ulusun ilerici başkenti olma konusunda tarihsel bir geçmişe sahip ve bu önemli yasa bir kez daha bu mirası sürdürecek” dedi.

Tasarı New York Eyalet Senatosu'nda 40'a karşı 23 oyla kabul edilirken, Meclis oylamasında 100'e karşı 49 oyla kabul edildi.

Her yıl on binlerce New Yorklunun küçük esrar suçlarından tutuklandığını ve çoğunun genç, fakir ve beyaz olmayan insanlar olduğunu hatırlatan esrar yanlısı Ulusal Esrar Yasaları Reformu Örgütü (NORML) de, tasarının kabul edilmesini memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

New York Eyaleti'nin resmi web sitesinde yayınlanan verilerde, yetişkinlere yönelik esrar programından elde edilen vergi tahsilatlarının yılda 350 milyon dolara ulaşacağı ve eyalet genelinde 30 bin ila 60 bin yeni iş imkanı yaratacağı öngörülüyor.

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, esrar ya da kenevir genellikle hep “kötü” gözüyle bakılsa da, aslında tıbbi alanda, tarihin ilk zamanlarından beri kullanılan bir madde. Gün geçtikçe, ülkeler yavaş yavaş bunu kabullenip tıbbi kullanımını yasallaştırıyor, bazıları ise “herkesin işine kimse karışamaz!” diyerek keyfi kullanımını da yasal kılmış durumda. İşte dünyada esrar kullanımını serbest olduğu bölgeler:

1- ABD

15 eyalette serbest

2- Arjantin

Herhangi bir suça karışmadığınız sürece yasal. Ayrıca yetiştirmek ve satmakta bir o kadar yasak!

3- Avusturalya

Herhangi bir suça karışmadığınız sürece yasal. Ayrıca satmakta bir o kadar yasak! Ama yetiştirmek isterseniz tıbbi anlamda geçerli bir durum.

4- Belçika

Herhangi bir suça karışmadığınız sürece yasal. Yalnız satışı ve üretimi sadece tıbbi amaçla yasal.

5- Çek Cumhuriyeti

Herhangi bir suça karışmadığınız sürece, üretimi veya tıbbi açıdan kullanımı yasal.

6-Ekvador

Herhangi bir suça karışmadığınız sürece tüketimi yasal. Bunun dışında evinizde bir Marijuana ağacı yakalarlarsa o iş yaş.

7- Estonya

Herhangi bir suça karışmadığınız sürece tüketimi yasal. Barlarda Rus hatunlarla içerseniz sıkıntı yok ama aldığınızı ve ya yetiştirdiğinizi görürlerse vay halinize.

8. Fransa

Fransa’da aslında yasak ama birçok içen var bu mereti. İçmeseniz daha iyi. Ama yakalanırsanız Fransa’da esrarla ilgili kanunlar çok gevşek. Bunun dışında yetiştirmek ve satmak yasak.

9. Hindistan

Bu ürünü Hindistan üzerinden başka bir ülkeye geçirmek kesinlikle yasak fakat kullanmak ve ya üretmek hükümet tarafından serbest kılınmış durumda.

10. Hırvatistan

Herhangi bir suça karışmadığınız sürece tüketimi yasal. Fakat üretilmesi ve ya satılması yasak. Yani Hırvatistan’da aldığınız ve tüketirken yakalanırsanız sıkıntı yok.

11. Hollanda

Polisin izin verdiği tüm bölgelerde yasal. Ayrıca devlet kontrolünde olduğu sürece esrarın ülke içi ve ya dışında yetiştirilmesi ve dağıtımı serbest.

12. İran

Ülke içinde satışı serbest fakat ülke dışına satamazsınız. Ülke içinde tüketimi de ilginç bir şekilde serbest fakat polisiye olaylara girmemeniz üzere. Ayrıca İran’da yetiştirilmesi son derece yasal bir bitki marihuana.

13. İspanya

Herhangi bir suça karışmadığınız sürece tüketimi ülke içinde bir suç değil. Aynı zaman da yetiştiriciliği de serbest fakat satışına izin verilmiyor.

14. Kamboçya

Herhangi bir suça karışmadığınız sürece tüketimi yasal. Kamboçya’da bu ürünü özgür bir biçimde yetiştirebilirsiniz ama alenen piyasaya sunamazsınız.

15. Kolombiya

Herhangi bir suça karışmadığınız sürece tüketimi yasal. Kolombiya’da bu ürünü özgür bir biçimde yetiştirebilirsiniz ama alenen piyasaya sunamazsınız.

16. Kosta Rika

Herhangi bir suça karışmadığınız sürece tüketimi serbest. Fakat bu ülke de bu ürünü yetiştiremezsiniz aynı zaman da başka ülkelere de satamazsınız.

17. Kuzey Kore

Kuzey Kore’de içilebilirliği serbest olan marihuananın hiç bir şekilde ülke dışına çıkartılmasına izin veremezsiniz aynı zaman da yetiştiremezsiniz de.

18. Pakistan

Pakistan’da esrar tüketebilirsiniz ama bu durum hükümetin tölere ettiği yerlerde geçerli kısaca rüşvetin olduğu yerde bu ürünü rahatlıkla tüketebilirsiniz bunun dışında ülke dışına çıkarmayı bırak ülke toprakları dahilinde üretemezsiniz bile.

19. Uruguay

Uruguay’da esrarın yetiştiriciliği, kullanımı ve satışı tamamen serbest.

İstanbul’da 23 kilo uyuşturucu ele geçirildi: 2 tutuklama

 

Devlet Başkanı'nın kardeşine ömür boyu hapis!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)