BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York'ta 30 milyar dolarlık Türk zirvesi----

New York'ta 30 milyar dolarlık Türk zirvesi

New York'ta 30 milyar dolarlık Türk zirvesi
17 Aralık 2018 - 12:17 www.finansgundem.com

Türk şirketleri 2019’un ilk büyük yatırımcı toplantısını New York’ta gerçekleştiriyor

Avusturya’nın en büyük yatırım bankası Raiffeisen Centrobank, 17-18 Ocak’ta Türkiye’nin en büyük şirketlerini New York’ta yatırımcılarla buluşturacak. ‘New York Turkey Day’ isimli zirve bugün toplam piyasa değeri yaklaşık 30 milyar dolar olan ve aralarında Garanti Bankası, Akbank, Koç Holding, Anadolu Grubu, Şişecam, ve BİM’in yer aldığı 15’ten fazla Türk şirketi, toplam yönettikleri varlık değeri 3 trilyon doları aşan yaklaşık 30 ABD’li fonla bir araya gelecek. Konferans, şirketleri ve yatırımcıların bir araya gelerek birbirini daha iyi anlamasını ve yatırım fırsatlarının ilk elden aktarılmasını hedefliyor.


30 ABD’li fon arasında Morgan Stanley’den, Moon Capital’e, JP Morgan’dan Goldman Sach’a dünya devleri bulunuyor. Yönettikleri varlık 3 trilyon doları aşan bu şirketlerin fonlarının yüzde 20’si Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde. Ve yaptıkları yatırımların da yüzde 62’si uzun vadeli değerlendiriliyor. Türkiye’de yatırım bankacılığı hizmeti veren Avusturyalı Raiffesein Centro Bank’ın Avusturya ve Gelişmekte Olan Piyasalar Satış Direktörü Özgür Güyüldar, “Bir çok Türk şirketinin güçlü temellere sahip olduklarını görüyoruz ve bu hikayelerin yatırımcılara iyi bir şekilde anlatılması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu sebeple şirketleri ve yatımcıları böyle bir platformda bir araya getirmekten mutluluk duyuyoruz” dedi. 

ALGIYI DÜZELTECEK


Güyüldar, Türkiye ekonomisindeki normalleşme zaman alacağından uluslararası yatırımcıların Türkiye algısındaki toparlanmanın da biraz daha uzun süreye yayılabilir göründüğüne dikkat çekerek şöyle konuştu: “Pek tabii ki bu durum Türkiye’ye özel değil. Kur şoklarına maruz kalan tüm gelişmekte olan ülkelerde bu tür durumlar zaman zaman görülüyor. Bu noktada, Türkiye’nin geçmişte gösterdiği başarılı deneyimler, bu tür piyasa dalgalanmalarını yönetme becerisine sahip olduğu konusunda yatırımcıları ikna etmiştir. Özellikle son 16 yılda uygulanan basiretli politika seti ve yapısal reformlarla ekonomisini güçlü makro temeller üzerine inşa etme başarısı göstermiş olan Türkiye’nin bu tür geçici dalgalanmalarla başa çıkma yeteneğine güvencimiz tamdır. Netice itibariyla, böyle bir resimde, Türk şirketlerinin mevcut değerlemelerinin yabancı yatırımcılar açısından çok önemli fırsatlar yarattığını gönül rahatlığı ile söylüyoruz.”

ZİRVEDEKİ TÜRK ŞİRKETLERİ

Garanti Bankası, Akbank, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası, BİMAŞ, Türkiye Sanayi ve Kalkınma Bankası, Koç Holding, Anadolu Grubu, MLPCare, Şişecam, Pegasus Hava Yolları, Mavi, Doğuş Otomobil, Yataş Grup, Tat Gıda, Lokman Hekim. (Şebnem Turhan/Hürriyet)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emrah aslan 18 Ocak 2019 01:32

    bir  araya  gelişle  alaka  bir  haber  duyamadık ugun   bilgisi  olan paylaşırsa  sevinirim