BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNew York'ta 3. doz aşıyı olanlara 100 dolar ----

New York'ta 3. doz aşıyı olanlara 100 dolar

New York'ta 3. doz aşıyı olanlara 100 dolar
23 Aralık 2021 - 06:27 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük finans merkezi New York'ta yılbaşı planları da yeni mutasyonun gölgesinde yapılıyor. Times Meydanı'nda kutlama yapılıp yapılmayacağı ise tartışma konusu. Kentte 3. doz aşıyı olana 100 dolar destek veriliyor


New York eyaletinde, Omikron varyantına bağlı vaka sayıları her geçen gün giderek artıyor. Son 24 saatte 28 bin 924 yeni vaka sayısına ulaşılarak yeni bir rekor kırıldığı açıklandı. Eyaletin New York şehrinde yaklaşan yeni yıl öncesinde kutlamaların Times Meydanı’nda yapılıp yapılmayacağı, yapılacaksa da ne gibi ek tedbirlerin alınacağı tartışılıyor.

En son 2020 yılında yüz binlerce kişinin katılımıyla yeni yılın kutlandığı ünlü meydanda, 2022 yılının nasıl ve ne şartlarda kutlanacağı henüz kesinlik kazanmadı.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, iki yıl aranın ardından Times Meydanı’nda yeni yılın kutlanacağı müjdesini geçtiğimiz ay vermiş, iki doz aşı olan ve elinde negatif test belgesi olanların kutlama için meydana alınacaklarını açıklamıştı.

Bill de Blasio, kentte Omikron varyantının tetiklediği vaka sayılarının artmasıyla birlikte, bu planı yeniden gözden geçireceklerini ifade ederek nihai kararı bu hafta vereceklerini açıklamıştı.

“New York’u yeniden kapatmak istemiyoruz”

Belediye Başkanı, bugün iki ayrı haber kanalında yaptığı değerlendirmede, New Yorklular’ın 2022 yılına Times Meydanı’nda girebileceğinin sinyallerini verdi.

“Hedefimiz, Times Meydanı’nda yeni yılın kutlanılması kararımızı sürdürmek. Kenti yeniden kapatmayı, hayatı yeniden durdurmak istemiyoruz” diyen Bill de Blasio, bazı ek tedbir ve kısıtlamalar getirebileceklerini belirterek, son kararı Noel öncesinde açıklayacaklarını kaydetti.

“Üçüncü aşıyı yaptıranlara yüz dolar”

Belediye Başkanı, kentte giderek artan vaka sayılarının kendilerini yeni önlem ve teşvikler sunmaya yönlendirdiğini de kaydetti. De Blasio, üçüncü doz güçlendirici aşı olanlara 100 dolar vereceklerini açıkladı; kentte aşı ve test yapılacak yeni 100 mobil araca daha ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Seçilmiş New York Belediye Başkanı Eric Adams da kentte artan vaka sayıları yüzünden 1 Ocak’ta yapılacak yemin törenini ertelediğini açıkladı. Adams, şehri salgın hastalığa karşı korumak için De Blasio ve ekibiyle sürekli temas halinde olduklarını, halk sağlığıyla ilgili şimdiye kadar alınmış bazı kararların yürütülmesi için göreve başladıktan sonra Blasio’nun ekibinde yer alan bazı üst düzey görevlilerle belli bir süre çalışmayı planladıklarını kaydetti.

New York Valisi Kathy Hochul, Başkan Joe Biden’ın kendisini telefonla aradığını belirterek, ”Başkan Biden’a teşekkür ediyorum. New York’ta Omikron varyantı nedeniyle yaşanan sıkıntılar konusunda oldukça duyarlı” dedi. Vali Hochul, Başkan Biden’ın 500 milyon ev test kiti dağıtılacağını açıklamasının ardından, “New York’ta kullanmak için 37 milyon test kiti sipariş ettik” diye konuştu. (Amerikanın Sesi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)