BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinNew Yorkluların Big Brother korkusu----

New Yorkluların Big Brother korkusu

New Yorkluların Big Brother korkusu
06 Aralık 2018 - 00:22 www.finansgundem.com

New York polisinin drone kararı kentte yaşayanlarda gözetlenme endişelerine yol açtı

ABD'nin en büyük emniyet teşkilatı New York Polis Departmanının (NYPD), acil durumlarda kullanmak üzere bünyesine drone katacağı açıklaması, kentteki insan hakları savunucularının tepkisine yol açtı.

NYPD dün, acil durumlara müdahale edilirken kullanılmak üzere 14 dronenin bulunduğu bir filoyu bünyelerine katacaklarını açıkladı.

Dronelerin arama-kurtarma çalışmaları, trafik kazaları soruşturmaları, suç mahalli belgelerinin hazırlanması, ulaşılması zor alanlarda kanıt aranması, tehlikeli madde aramaları, büyük etkinliklerin izlenmesi, şüpheli durumlar ve diğer acil durumlarda kullanılacağı belirtildi.

Gözetlenme endişesi doğdu

Öte yandan, açıklamada, dronelerin New Yorkluların günlük hayatını gözetlemeyeceğine dair güvence verilse de bu durum tepkilere neden oldu.

NYPD'nin yeni kararıyla, emniyet yetkililerinin elindeki droneların özellikle belediye ve polise karşı sesini yükselten suçsuz insanların da havadan izlenebileceğinden endişe edildiği kaydediliyor.

New York Temel Haklar Sendikası yöneticilerinden Christopher Dunn, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "NYPD'nin drone politikası, New York'ta polisin drone kullanmasına hiçbir mantıklı kısıtlama getirmiyor. Bu politika, polise sadece havadan görülebilen siyasi eylemler ve kişisel özel davranışların görüntülerini arşivlemenin kapısını açabilir." ifadelerini kullandı.

New York Hukuki Yardım Topluluğu'ndan yapılan açıklamada da alınacak droneların sadece NYPD'nin "kontrolsüz gözetleme araçları cephanesine" bir yenisini ekleyeceği değerlendirmesine yer verildi.

BIG BROTHER KORKUSU

George Orwell'ın '1984' adlı kitabında bahsettiği kötümser senaryonun gerçekleşmesi korkusu insanların güvenlik kameralarına karşı daha temkinli yaklaşmasına yol açtı. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)