BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNew York Valisi'nden gece sokağa çıkma yasağı ilanı----

New York Valisi'nden gece sokağa çıkma yasağı ilanı

New York Valisi'nden gece sokağa çıkma yasağı ilanı
02 Haziran 2020 - 00:35 www.finansgundem.com

Siyahi Floyd'un ölümüyle ilgili protestoların artması üzerine New York Valisi Cuomo, sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yasak yerel saatle 23.00'da devreye girecek


New York Valisi Andrew Cuomo, siyahi George Floyd’un ölümü ile ilgili protestoların artması üzerine New York şehir merkezinde sokağa çıkma yasağı kararı aldıklarını açıkladı.

WAMC isimli radyo kanalının canlı yayınında bu gece yerel saat ile 23.00'te sokağa çıkma yasağının başlayacağını duyuran Vali Cuomo, ''New York Belediye Başkanıyla (Bill de Blasio) konuştum. Bu gece Belediye Başkanı ve ben şehir çapında sokağa çıkma yasağı uyguluyoruz. New York'ta faydalı olabileceğini düşündüğümüz bir sokağa çıkma yasağı olacak.'' ifadesini kullandı.

New York şehrindeki polis gücünü de artıracaklarını belirten Vali, 4 bin olan görevli polis sayısını da 8 bine çıkarma kararı aldıklarını belirtti.

Cuomo, sokağa çıkma yasağının pazartesi 23.00 ile salı 05.00 arasında uygulanacağını ancak uygulamanın salı gecesi devam edip etmeyeceği hakkında henüz karar vermediklerini söyledi.

"Protestocuların ve mesajlarının arkasında duruyorum, fakat maalesef dikkat dağıtmak ve bu olayı itibarsızlaştırmak isteyen insanlar var." ifadesini kullanan Cuomo, şiddet ve yağmanın protestocuların haklı davasını baltaladığını belirtti.

George Floyd'un ölümünün ardından New York'ta da devam eden protestolardaki barışçıl yürüyüşler, dün havanın kararması ile yerini şiddet ve yağmaya bırakmış, bazı lüks mağazaların camları kırılıp vitrinlerdeki mallar çalınmıştı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde, New York'un Manhattan ve Brooklyn kentlerinde protestocular ve polis arasında şiddetli çatışmalar sonucu, çok sayıda kişi yaralanmış ve yüzlerce gösterici gözaltına alınmıştı.

Gece boyunca birçok bölgede iş yerlerine zarar veren göstericiler, bazı polis araçlarını da ateşe vermişti.

Protestocuların New York'ta gösterilere devam etmek üzere Times Meydanı da dahil 8 ayrı noktada buluşma kararı aldıkları biliniyor.

KOVID-19 UYARISI

New York Valisi Andrew Cuomo, sokağa çıkma yasağı ilanından kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, protestoculara seslenerek yeni tip korona virüs (Kovid-19) ile ilgili uyarılarda bulundu. Cuomo, siyahi George Floyd’un gözaltında öldürülmesi üzerine New York’a da sıçrayan protestolar yüzünden salgınla mücadelenin tehlikeye girebileceğini bildirdi.

Vali Cuomo, yaptığı basın açıklamasında, ırkçılık ve toplumsal eşitsizlikle mücadele eden göstericilerle aynı fikirde olduğunu belirtti.

Salgını önlemek için iki aydan beri ortaya konulan sosyal ve ekonomik fedakarlıkların heba olabileceği yönündeki endişelerini dile getiren Cuomo, "Protestocuların şiddet içeren eylemleri, verdikleri doğru mesaja gölge düşürüyor. Değişiklik yapmak istemeyen güçlerin elini güçlendiriyor." ifadelerini kullandı.

Cuomo, Floyd vakasının ABD’deki düzinelerce vakadan sadece biri olduğunu vurgulayarak protestoculara, "Bu anı kamu desteğini canlandırmak için kullanın, bu öfkeyi ciddi bir değişiklik yapmak için kullanın" çağrısında bulundu.

George Floyd'un otopsi raporu açıklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)