BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNew York Times: Ölüm sayısı çok daha fazla----

New York Times: Ölüm sayısı çok daha fazla

New York Times: Ölüm sayısı çok daha fazla
09 Nisan 2020 - 09:22 www.finansgundem.com

ABD merkezli gazete New York Times, ABD'de yaşanan ölümlerin söylenenden fazla olduğunu ve hükümetin bu ölümleri bilerek az gösterdiğini iddia etti.

ABD'de yayımlanan New York Times gazetesi, ülkede açıklanan yeni tip korona virüs (Kovid-19) ölümlerinin gerçek sayıdan daha yüksek olduğunu yazdı. Gazetenin iddiasını ülkenin farklı noktalarından örneklere dayanadırdığı haberinde, evlerinde hayatını kaybeden, test yapılmayan, kayıtlara farklı ölüm nedenleri yazılan pekçok vakanın bulunduğunu belirtti.

Gazeteye konuşan uzmanlara göre korona virüs kaynakları ölüm verilerinin sisteme girilmeme nedenleri arasında tutarsız protokoller, kısıtlı kaynaklar ve karar alma süreçlerinde şehirler arasında yaşanan farklılıkları göstermesine rağmen rakamların gizlendiğine dair iddialara da yer veriliyor.

ABD'de federal yetkililerin ise 2021'e kadar bir resmi ölü sonucu açıklaması beklenmiyor. Bazı uzmanlar, gerçek ölü sayısını öğrenmenin hiçbir zaman mümkün olmayabileceğini söylüyor.

TEST YAPILMIYOR

Gazeteye konuşan Indianalı bir doktor, Mart ayında ölen bir hastasına korona virüs testi yaptırmak istediğini fakat talebinin reddedildiğini aktarıyor. New York'taki paramedikler de evlerinde ölen çok sayıda hastaya, Kovid-19 belirtisi göstermelerine rağmen test yapılmadığını söylüyor. Virginia'da ise korona virüsten ölen üç sağlık çalışanının ölüm belgelerinin yalnızca birinde gerekçe olarak korona virüsün yazıldığı belirtiliyor.

KIRSAL BÖLGELERDE TEST ŞİKAYETİ

Özellikle kırsal bölgelerdeki doktorlar, ellerinde yeterli sayıda test olmadığını söylüyor. Doktorlar son iki ayda pek çok korona virüs ölümünün kayıtlara grip veya zatürre olarak geçtiğini düşünüyor. Bu da korona virüs verilerini derleyen Ulusal Sağlık İstatistikleri Kurumu'nun yanlış veri toplamasına yol açıyor.

Gazetenin verdiği örneklerden birinde, korona virüs belirtileriyle hayatını kaybeden bir kişinin eşinin yoğun uğraşları sonucunda, cenaze evinde 19 gün boyunca bekletilen cesetten örnek alındığı ve test sonucunun pozitif çıktığı aktarıldı.

ABD'de son 24 saatte 1918 kişi hayatını kaybetti

ABD’de 'Evde kalın' çağrısı yapan başkanın eşi partide yakalandı

Amerikalıların yarısından çoğu koronadan ölmekten korkuyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)