BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNew York Times: Antalya adeta “Akdeniz kıyısındaki Moskova”----

New York Times: Antalya adeta “Akdeniz kıyısındaki Moskova”

New York Times: Antalya adeta “Akdeniz kıyısındaki Moskova”
30 Aralık 2022 - 17:05 www.finansgundem.com

Rusya-Ukrayna savaşından en fazla etkilenen yerlerden biri de Türkiye’nin tatil merkezlerinden Antalya oldu. New York Times gazetesi, Antalya'nın adeta Akdeniz kıyısındaki Moskova'ya döndüğü belirtti.

Ukrayna'da aylardır süren ve dünyada derin etkiler yaratan savaş, Türkiye'nin tatil merkezlerinden Antalya'da da büyük değişime yol açtı. Uzun yıllardır Ruslar arasında popüler olan kente, savaş sonrasında binlerce Rus'un akın etmesi ve ev fiyatlarının fırlaması, uluslararası basında da gündem oldu.

ABD merkezli New York Times gazetesi, son dönemde yaşanan Rus akını nedeniyle Antalya'da yaşayan Türkiyelilerin artan kiraları ve fiyatları ödemekte zorlandığını yazdı. Kentte Rus nüfusunun hızla arttığına dikkat çekilen kapsamlı haberde, birçok dükkanda artık Rusça tabelalar görüldüğü, Antalya'nın adeta “Akdeniz kıyısındaki Moskova”ya döndüğü belirtildi.

'Ruslara hizmet etmek için yaşıyorum'

Gazeteye konuşan bir genç, “Sanki bir sabah kalkıp Türkçe bir kelime duymaz hale gelmiş gibiyiz. Her şey Rusça. Türkler kenti ülkelerinde yabancı gibi hissediyor” dedi. Bir üniversite öğrencisi de arkadaşlarıyla paylaştığı evin kirasını ödemenin giderek zorlaştığını, çalışmak zorunda kaldığını anlatarak “Antalya'yı onlara vermiş gibiyiz. Ruslara hizmet etmek için yaşadığımı hissediyorum” diye konuştu.

Ekonomim com.'da yer alan habere göre, savaş sonrasında Antalya'ya taşınan 32 yaşındaki İgor Lipin ise, Ukrayna savaşına gitmemek için ülkeden kaçmak zorunda kaldığını belirterek “Ayrıca burası Sibirya'dan daha sıcak” sözleriyle iklimden de memnun olduğunu ifade etti.

Haberde, Antalya'ya taşınan Rusların döviz getirerek ekonomiye yardım ettiği, ancak hızla artan ev fiyatlarının yerel halkın belini büktüğü ve bu durumun kentin sosyal dokusunu değiştirebileceği kaydedildi.

Eylülde Antalya'da yaşayan yabancı nüfusun iki yılda iki kattan fazla arttığı, 177 bini aşkın yabancıdan 50 bininin Rus, 18 bininin de Ukraynalı olduğu açıklanmıştı. Verilere göre kasım itibarıyla kentte yabancıların aldığı ev sayısı da 19 bini geçti.

New York Times, çok sayıda Rus ve Ukraynalının yaşadığı kentte savaş nedeniyle gerilimin arttığına dikkat çekti. Duvarlarda “Katil Ruslar defolun” yazılı afişlere rastlandığı, Ruslara ait bazı alanların zaman zaman kimliği belirsiz kişilerin saldırılarıyla hasar gördüğü belirtildi.

Rusların tercihi yine Türkiye oldu

 

Rusya'dan Türkiye'ye işbirliği teklifi

 

Konut satışında Rus rekoru

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)