BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporNew York Maratonu'nda zafer Kenyalıların----

New York Maratonu'nda zafer Kenyalıların

New York Maratonu'nda zafer Kenyalıların
03 Kasım 2014 - 02:13 www.finansgundem.com

Her yıl New York’ta düzenlenen maraton koşusuna bu yıl Kenyalılar damgasını vurdu

Kadınlarda Kenyalı Mary Keitany, 2 saat 25 dakika 7 saniyde birinci gelmeyi başardı. Kenyalı bir başka sporcu Jemima Sumgong ise 3 saniye farkla ikinci oldu.

Erkeklerde ise bir başka Kenyalı sporcu Wilson Kipsang 2 saat 10 dakika 55 saniye ile birinci oldu. Etiyopyalı Lelisa Desisa isimli sporcu birinci ile 11 saniyelik farkla ikinci olmayı başardı. Kipsang, New York, Berlin ve Londradaki maratonlarında birinci olan ilk erkek sporcu ünvanını kazandı.

Birbaşka Etiyopyalı sporcu Gebre Gebremariam ise üçüncü olmayı başardı. Gebremariam, 2010 yılındaki maratonu 2 saat 12 dakika 13 saniye ile birinci bitirmeyi başarmıştı. Desiree Linden, kadınlar kategorisinde 5. gelerek en iyi derece yapan Amerikalı sporcu oldu.

New York Maratonu’na katılan 50 bin sporcu yaklaşık 42 kilometre koştu. Sporcular New York’un 5 ilçesinden başlayarak Central Park’taki final çizgisine ulaşmaya çalıştı. Geçen yıl Boston Maraton’unda yaşanan bombalı saldırıları nedeniyle, New York Maraton’unda geniş güvenlik önlemleri alındı. Yarışın güvenliğini sağlamak için çok sayıda kontrol noktası ve barikatlar kuruldu.

1970 yılında 55 koşucu ile başlayan New York Maraton’una bu yıl 50 bin sporcu katıldı. Maratonun New York ekonomisine katkısı ise yaklaşık 340 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Havanın soğuk ve rüzgarlı olması sporculara zor anlar yaşatması dikkat çekti. Rüzgar yer yer saatte 80 km hıza ulaştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)