BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York Fed Başkanı'ndan faiz artırımı açıklaması----

New York Fed Başkanı'ndan faiz artırımı açıklaması

New York Fed Başkanı'ndan faiz artırımı açıklaması
27 Şubat 2015 - 22:56 www.finansgundem.com

Fed New York Başkanı Dudley,"politika faizini biraz erken yükseltmenin risklerinin daha fazla olduğuna inandığını" söyledi

Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Başkan Yardımcısı da olan Dudley, New York şehrinde düzenlenen konferansta faiz artışının zamanlamasına yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

Dudley, Fed'in 2008'den bu yana sıfıra yakın seviyede tuttuğu politika faizini yükseltme sürecinde, dikkatli ve sabırlı olması gerektiğini ifade ederken, "Politika faizini biraz erken yükseltmenin risklerinin, biraz geç yükseltmenin risklerinden daha fazla olduğuna inanıyorum" görüşünü paylaştı. 

FOMC'de kalıcı oy hakkına sahip olan Dudley, ayrıca faiz artış hızının ABD devlet tahvili getirileri göz önüne alınarak belirlenmesi gerektiğini dile getirdi. Dudley, son 6 yılın en düşük seviyelerine kadar gerileyen ABD devlet tahvili getirilerinin Faiz artışını takiben de düşük seyretmesi halinde artışın daha hızlı yapılması yorumunda bulundu.

FOMC'nin bir sonraki toplantısı, 17-18 Mart tarihlerinde yapılacak. Fed Başkanı Janet Yellen, söz konusu toplantının ardından basın konferansı düzenleyerek, alınan kararları değerlendirecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)