BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York Fed Başkanı: Omikron, büyümeyi yavaşlatabilir----

New York Fed Başkanı: Omikron, büyümeyi yavaşlatabilir

New York Fed Başkanı: Omikron, büyümeyi yavaşlatabilir
14 Ocak 2022 - 20:53 www.finansgundem.com

New York Fed Başkanı John Williams, Omikron varyantının, ABD’de önümüzdeki birkaç ay içerisinde de büyümeyi yavaşlatabileceğini ve tedarik zincirinde yaşanan sorunları artırabileceğini söyledi

New York Fed Başkanı John Williams Cuma günü yaptığı açıklamada, Omikron varyantının ekonomi üzerindeki etkisine değindi.

Williams, Omikron varyantının neden olduğu vaka artışının önümüzdeki birkaç ay içinde büyümeyi yavaşlatabileceğini fakat varyantın etkilerinin geçmesinin ardından ABD ekonomisinin “daha güçlü bir yörüngeye” dönmesinin beklendiğini belirtti.

Omikron sebebiyle, tedarik zincirinde yaşanan kırılmaların devam edebileceğini aktaran Williams, “Tüketiciler yüz yüze faaliyetlerden kaçınırsa ve bazı firmalar işçi bulmada zorlanırsa, işletmeler kısa vadede bir darbe daha alabilir.” dedi.

Williams, ABD’deki enflasyon oranı hakkında yaptığı değerlendirmede, ülkedeki enflasyonun şu an çok yüksek olduğunu, fakat yüksek enflasyonun pandemiye özgü geliştiğini belirtti.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) fiyat artışlarını dizginlemek için mevcut politikasını ayarlaması gerektiğinin altını çizen Williams, Fed’in faizleri artırmaya başlamaya yaklaştığını söyledi.

Biden, FED Yönetim Kurulu'na 3 aday gösterdi

 

Altın Fed’e hakemlik yapıyor

 

Philadelphia Fed Başkanı: Faiz artışına açığız

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)