BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsasında kayıplar artıyor----

New York borsasında kayıplar artıyor

New York borsasında kayıplar artıyor
20 Ocak 2016 - 20:16 www.finansgundem.com

ABD hisse senetleri, küresel ekonomiye ilişkin endişelerle gelen güçlü satışların etkisiyle sert düştü

ABD hisse senetleri, küresel ekonominin gücüne ilişkin endişelerin artması ile birlikte, küresel hisse senedi satış dalgasının yeniden ortaya çıkmasının ardından, değer kaybetti. Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) 21 ayın en düşük seviyesine geriledi ve Ağustos ayındaki en düşük seviye olan 1,867 puanın altına indi.

Hisse senetleri, kapanışa doğru sağlık-bakım sektörü ve düşük sermayeli şirketlerin hisselerindeki yükselişlerin öncülüğünde ralli yaptı ve Nasdaq Bileşik Endeksi kısa bir süreliğine yüzde 3.7'ye kadar çıkardığı kaybını geri aldı. Dow Jones Endeksi ve S&P 500 Endeksi kayıplarının yarıya yakınını yerine koydu. Enerji sektörü hisse senetleri, petrol fiyatlarındaki sert düşüşün etkisiyle, daha da düşerek beş yılın en düşük seviyesine geriledi ve 2008'den bu yana en kötü aylık performansına yöneldi. Chevron Corp. yüzde 3.1 değer kaybetti. International Business Machines Corp. (IBM), kar tahmininin projeksiyonların gerisinde kalması ile birlikte yüzde 4.9 düştü.

S&P 500 Endeksi yüzde 1.2 düşüşle 1,859.43 puandan günü sonlandırdı ve Nisan 2014'ten bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirdi. Endeks yüzde 3.6'ya kadar çıakrdığı kaybının önemli kısmını geri aldı. Dow Jones Endeksi 249.28 puan ya da yüzde 1.56 düşerek 15,766.74 puandan kapandı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.12 düştü.

Birmingham, Alabama'da BB&T Wealth Management kıdemli başkan yardımcısı Walter "Bucky" Hellwig, "Aşırı satış durumundaydık ve masadan düşmeye devam etmedik," dedi ve "Seansın son saatinde görülen güçlü seyir olumluydu ve sanırım yatırımcıların aşırı satım durumunda olunduğunu söylemesinden kaynaklandı. Bir miktar parayı piyasaya sokacağım ve bu yükseliş döneminde alım yapıp paranın ortadan kaybolmasını seyretmekten daha iyi bir hareket" şeklinde görüş bildirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)