BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsasında 2008 krizinden bu yana en büyük haftalık düşüş----

New York borsasında 2008 krizinden bu yana en büyük haftalık düşüş

New York borsasında 2008 krizinden bu yana en büyük haftalık düşüş
29 Şubat 2020 - 02:15 www.finansgundem.com

Wall Street yatırımcıları Covid-19'un küresel ekonomiye etkilerinin artması ve DSÖ'nün risk uyarısını 'çok yüksek' seviyeye çıkarmasıyla hisseden kaçışı sürdürdü. Endekslerde 2008 krizinden bu yana en büyük haftalık kayıp kayıtlara geçti

Haftanın son işlem gününde düşüşünü sürdüren ABD borsaları, 2008 krizinden bu yana en kötü haftalık performansa imza attı. 

Çin'de ortaya çıkan ve dünyada hızla yayılan korona virüs (Covid-19) salgınının küresel ekonomiye etkileriyle ilgili endişeleri artan Wall Street yatırımcıları haftanın son gününe de satışlarla başladı. Gün içinde Fed Başkanı Jerome Powell ve Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Larry Kudlow'un ABD ekonomisinin güçlü olduğu vurgusu taşıyan konuşmaları yatırımcıları bir miktar sakinleştirse de endekslerin eksiden kurtulmasına yetmedi. 

DSÖ'DEN SATIŞLARI HIZLANDIRAN AÇIKLAMA

Covid-19 salgınında cuma günü endişe verici gelişmeler yaşandı. İlk kez 4 kıtada en az altı ülkede rapor edilen yeni vakalar piyasaları vurdu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) gelişmeler üzerine Covid-19 ile ilgili eski risk uyarısını 'çok yüksek' seviyesine çıkardı. DSÖ'nün bu kararı, yatırımcıların küresel ekonomiyle ilgili endişelerini artırdı. 

POWELL ABD EKONOMİSİ GÜÇLÜ KALMAYA DEVAM EDECEK

Fed Başkanı Jerome Powell, gün içinde yaptığı açıklamada, Covid-19 salgının ekonomi için risk oluşturduğunu ancak ABD ekonomisinin güçlü kalmaya devam edeceğini bildirdi. Powell, "Fed, gelişmeleri ve ekonomik görünüme etkilerini yakından izliyor. Araçlarımızı kullanacağız ve ekonomiyi desteklemek için uygunca hareket edeceğiz" dedi.

KUDLOW'DAN 'PANİK YAPMAYIN' ÇAĞRISI

Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Larry Kudlow, ABD ekonomisinin güçlü olmaya devam edeceğini belirterek yatırımcılara panik yapmama uyarısında bulundu.

FED FAİZLERİ İNDİRECEK Mİ?

Bu arada Covid-19 salgınının getirdiği sıkıntılar nedeniyle Fed'in faiz indirimine gideceği iddia edildi. ABD'nin en büyük yatırım bankalarından Goldman Sachs Covid-19 salgını nedeniyle Fed'in bu yılın ilk yarısında 75 baz puan faiz indirimine gideceğinin beklendiğini bildirdi. 

İŞLEM HACMİNDE SON GÜNLERİN EN BÜYÜK ARTIŞI

ABD borsalarında el değiştiren hisse sayısında son 20 günlük 9,25 milyar'lık ortalamaya rağmen cuma günü 19,31 milyar hisse el değiştirdi. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 357.28 puan ve yüzde 1.39 oranında düşüşle 25.409.36 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 24.54 puan ve yüzde 0.82 oranında düşüşle gün sonunda 2,954.22 seviyesine geriledi. Nasdaq ise yatay bir seyir izleyerek 0.89 puan ve yüzde 0.01 oranında çok cüzi bir artışla günü 8.567.37 seviyesinde kapadı. 


Wall Street'in ünlü trader'lerinden Peter Tuchman, neşeli hareketleri ve gülen
yüzüyle bilinen bir isim. Ancak borsada üst üste yaşanan şoklar 
Tuchman'ın da 
neşesini aldı götürdü. 

HAFTALIK BAZDA 2008 KRİZİNDEN BU YANA EN BÜYÜK DÜŞÜŞ

Korona virüs salgını endişelerinin gölgesinde satıcılı bir hafta geçiren ABD borsaları, haftayı da büyük kayıplarla kapadı. Endeksler 2008 krizinden bu yana günlük en büyük haftalık kayba imza attı. 

Dow Jones'un haftalık kaybı yüzde 12.36 oldu. S&P 500'ün haftalık kaybı ise yüzde 11,49 oranında gerçekleşti. Nasdaq'ın haftalık kaybı ise yüzde 10.54 olarak gerçekleşti. 

AYLIK BAZDA DURUM

ABD borsaları şubat ayını da büyük kayıplarla kapadı. Dow ve S&P 500'ün aylık kaybı yaklaşık yüzde 10 oldu. Nasdaq'ın aylık kaybı ise yaklaşık yüzde 9 olarak gerçekleşti. 

KORKU ENDEKSİ

Wall Street'in korku göstergesi olarak da bilinen CBOE volatilite endeksi, gün içinde 49.48'e kadar yükseldikten sonra, seans sonund ayüzde 40.11'e geriledi.

TAHVİL GETİRİLERİNDE TARİHİ DÜŞÜŞ

Korona virüs salgınının yatırımcıları güvenli liman olarak gördükleri ABD Devlet tahvillerine yöneltti. Talepteki artış nedeniyle 10 yıl vadeli devlet tahvili faizi yüzde 1,12 seviyesine düşerken, 2 yıllık devlet faizi yüzde 0,9 seviyesine geriledi. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)