BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsasına tatil öncesi Fed morali----

New York borsasına tatil öncesi Fed morali

New York borsasına tatil öncesi Fed morali
10 Nisan 2020 - 00:06 www.finansgundem.com

Paskalya Bayramı öncesi Kutsal Cuma nedeniyle Wall Street haftayı perşembe günü tamamladı. Fed'in Kovid-19 yaralarını sarmak için açıkladığı yeni adımlar alımları destekledi. OPEC'teki belirsizlik ve işsizlik rakamları yükseliş hızını kesti

ABD borsaları haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı. 

Pazar günkü Paskalya Bayramı öncesi Kutsal Cuma tatili nedeniyle ABD borsalarında cuma günü işlem yapılmayacak. Kısaltılmış haftanın son işlem gününde yatırımcı tercihlerinde işsizlik rakamları, Fed'in korona virüsün yaralarını sarmak üzere yerel yönetimler ve şirketlere yönelik açıkladığı yeni paket ile OPEC ve OPEC+ ülkeleri arasındaki kısıntı pazarlığı etkili oldu.

Fed, Kovid-19 salgınının etkilerine karşı ekonomiyi desteklemek için 2.3 trilyon dolara kadar kredi sağlayacak ilave eylem kararı aldığını duyurdu.

10 bin çalışana kadar olan şirketlere 4 yıl vadeli kredi için bankalar ile birlikte çalışacak olan Fed, eyaletlerden doğrudan tahvil alacak ve reel ekonomiden 600 milyar dolara varan kredi alımı yapacak.

Öte yandan, Fed Başkanı Jerome Powell, ekonomik toparlanmanın sağlanması için "etkili, proaktif ve agresif" bir şekilde hareket etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Fed'in yeni kararları ve Powell'ın umut veren açıklamaları, Wall Street yatırımcılarının salgının ekonomiye olumsuz etkileriyle ilgili endişelerini hafifletti. 

Finansal endeks yüzde 5.19 arttı ve S&P 500'e en büyük desteği sağladı. J.P. Morgan hisseleri yüzde 8.97 oranında değer kazandı. IBoxx Yüksek Verimli Kurumsal Tahvil Fonu'ndaki paylar yüzde 6,55 arttı.

PETROLDE ABD BELİRSİZLİĞİ

OPEC ve Rusya'nın petrol üretimindeki kısıntı konusunda anlaşmaya varmasına rağmen vadedilen kısıntının yeterli olmaycağı ve ABD'in de programa dahil olup olmayacağı şeklindeki belirsizlikler nedeniyle enerji sektörü yüzde 1.08 oranında düştü.

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURULARINDA ARTIŞ

Fed'in kredi adımlarına rağmen korona virüs salgını nedeniyle çok sayıda fabrika ve işletmenin kapalı olması işsiz sayısını da artırdı. ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre ülkede 4 Nisan'da sona eren haftada işsizlik maaşına başvuranların sayısı 6.6 milyon oldu. Beklenti 5.5 milyondu. Böylece son 3 haftadaki toplam başvurular 16 milyonu aştı. İşsizlik maaşı başvurularındaki artış da yatırımcıların moralini bozan etken oldu. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 285.80 puan ve yüzde 1.22 oranında artışla 23.719.37 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 39.84 puan ve yüzde 1.45 oranında artışla gün sonunda 2.789.82 puana yükseldi. Nasdaq ise 62.67 puan ve yüzde 0.77 oranında artışla günü 8.153.58 puanda kapadı. 

HAFTALIK BAZDA DURUM

Haftanın son işlem gününü sınırlı bir yükselme ile kapatan Wall Street endekslerinin tatil nedeniyle kısaltılmış da olsa haftalık kazançları yüksek. 4 işlem gününü kapsayan haftada Dow yüzde 12.7, S&P  500 yüzde 12.1 ve Nasdaq yüzde 10.6 yükseldi. 

S&P 500 endeksi, 1974'ten bu yana kısaltılmış bir haftada en iyi haftalık kazancı elde etmiş oldu,

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)