BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası zorlu haftaya düşüşle başladı----

New York borsası zorlu haftaya düşüşle başladı

New York borsası zorlu haftaya düşüşle başladı
10 Aralık 2019 - 03:21 www.finansgundem.com

Fed faiz kararını yarın açıklayacak. ABD'nin yeni tarifeler için Çin'e tanıdığı süre hafta sonu doluyor. Trump'ın azil soruşturmasında kritik haftaya girildi. Yatırımcıların risk iştahının düşüren bu gelişmelerle ABD borsaları haftaya ekside başladı

ABD'de piyasaları yakından ilgilendiren birçok siyasi ve ekonomik olayın yaşanacağı haftanın ilk gününü düşüşle kapadı. 

Wall Street yatırımcıları bu hafta en çok ABD-Çin ticaret görüşmelerine odaklanacak. Washington yönetiminin yeni tarifeleri devreye sokmak için Pekin'e tanıdığı süre 15 Aralık'ta sona eriyor. Anlaşma için hala somut bir gelişme yaşanmazken yatırımcılar "Hiç olmazsa bir ilk adım imzası" için umutlarını korumaya çalışıyor. Çin'den gelen bir açıklamada, bir an önce ABD ile bir ticaret anlaşması yapmayı umdukları ifade edildi.

Yatırımcıların odağındaki bir diğer konu da  ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararı. 2019'un son toplantısı için pazartesi günü toplanacak olan Fed'in para politikası kurulu faizle ilgili kararını salı günü açıklayacak. 

Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu pazartesi günü Trump'la ilgili delilleri görüşmek üzere toplandı. Komisyonun bu hafta azil gerekçelerini imzalaması bekleniyor. 

Bunların yanı sıra Brexi'in geleceğini belirleyecek İngiltere'deki seçimler ve Kuzey Amerika ticaret anlaşmasıyla ilgili gelişmeler yatırımcıların izleyeceği diğer konular olacak. 

Dow Jones sanayi endeki günü 105.46 puan ve yüzde 0.38 oranında düşüşle 27,909.60 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de, 9.94 puan ve yüzde 0.32 oranında kayıpla gün sonunda 3,135.97 seviyesine geriledi. Nasdaq ise 34.70 puan ve yüzde 0,40 düşüşle günü 8,621,83 seviyesinde kapadı.

HİSSE PERFORMANSLARI

Ticaretteki gelişmelere genellikle duyarlı olan Apple ( AAPL.O ) hisselerinin yüzde 1,4'lük bir düşüşü, üç endekste de düşüşe en büyük etkiyi yaptı. 

Merck & Co ( MRK.N ), kanser ilacı geliştiricisi ArQule Inc'i ( ARQL.O ) 2.7 milyar dolara satın alacağını ve ArQule hisselerinin değerinin iki katına çıkacağını söyledi. Açıklamanın ardından Merck hisseleri % 0,1 düştü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)