BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası Trump'ın Çin tehdidiyle düştü----

New York borsası Trump'ın Çin tehdidiyle düştü

New York borsası Trump'ın Çin tehdidiyle düştü
17 Temmuz 2019 - 07:37 www.finansgundem.com

Trump'ın Çin'e yeni tarife açıklaması ABD borsalarına satış ağırlıklı bir gün yaşattı. 3 ana endeks de günü ekside kapadı

ABD borsaları art arda kırılan rekorların ardından haftanın ikinci gününü düşüşle kapadı. Endekslerin düşüşünde en büyük etken ABD Başkan Trump'ın ticaret savaşı endişelerini artıran açıklamaları oldu. 

Wall Street yatırımcılarının dikkati dün banka kazanç açıklamalarındaydı. ABD'li banka Wells Fargo'nun net faiz geliri yılın ikinci çeyreğinde tüm analist beklentilerinin altında kalırken, Goldman Sachs Group Inc. ikinci çeyrek bilançosunda bankanın hisse senedi satış ve işlem geliri 2.01 milyar dolar ile 1.79 milyar dolarlık beklentinin üzerinde gerçekleşti.

TİCARET GÖRÜŞMELERİNDE BELİRSİZLİK

ABD Maliye Bakanı Mnuchin'in, Çin heyeti ile telefon görüşmelerinin sürdüğü ve olumlu sonuçlanması halinde heyetlerin bir araya geleceği şeklindeki açıklamasıyla oluşan iyimserlik, Trump'ın paylaşımı ile yerini endişeye bıraktı. 

Trump, Çin'le Çin ile anlaşmanın uzun bir zaman alacağını ve 325 milyar dolarlık Çin malına gümrük vergisi koyacağını açıklamasının ardından ABD borsalarında hisse senetleri değer kaybetmeye başladı.

Dow Jones sanayi endeksi günü 23.53 puan ve yüzde 0.09 oranında düşerek 27.335.63 seviyesinde kapadı. S&P 500 .10.26 puan ve yüzde 0.34 oranında kayıpla gün sonunda 3.004.04 seviyesine geriledi. Nasdaq da 35.39 puan ve yüzde 0.43 oranında düşerek günü 8.222.80 seviyesinde tamamladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)