BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası sınırlı yükselişle günü kapadı----

New York borsası sınırlı yükselişle günü kapadı

New York borsası sınırlı yükselişle günü kapadı
06 Aralık 2019 - 05:18 www.finansgundem.com

Pekin'den gelen "Ticaret müzakerelerinde ABD ile yakın temastayız" açıklaması Wall Street endekslerine sınırlı bir yükseliş getirdi

ABD borsaları Perşembe gününü sınırlı bir yükselişle kapadı. 

Borsa yatırımcıları günlerdir ABD ile Çin arasında bir ticaret anlaşması için ilk adımın 15 Aralık'a kadar atılamayacağı endişesini taşıyordu. ABD Başkanı Donald Trump'ın, "Anlaşma seçimler sonrasına kalabilir" açıklaması endişeleri artırmıştı. Ancak Trump'ın Çarşamba günü yaptğı  “Çin ile birinci aşama ticaret anlaşmasına ve tarifelerin geri alınmasına yakınlaştıkları" açıklama endişeleri bir miktar düşürmüştü. 

Perşembe günü Pekin'den gelen mesaj iyimserliği artırdı. ABD'nin Çin'e yönelik 15 Aralık'ta başlayacağını ilan ettiği yeni tarifelere sayılı günler kala, Wall Street yatırımcıları Çin Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan "ABD ile yakın temastayız" açıklamasıyla sınırlı da olsa alıma yöneldi. 

Bu arada Wall Street analistleri yatırımcıların, Başkan Trump'ın azil soruşturması sürecini gözardı ettikleri ve gelişmelerin piyasa tercihlerini etkilemediğini duyurdu. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 28.01 puan ve yüzde 0.10 oranında yükselişle 27,677.79 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 4.67 puan ve yüzde 0.15 oranında artışla gün sonunda 3,117.43 4.67 seviyesine yükseldi. Nasdaq ise 4.03 puan ve yüzde 0.05 oranında bir yükselişle günü 8,570.70 seviyesinde kapadı.

HİSSE HAREKETLERİ

Goldman Sachs'ın hissesini “nötr” den “satın almaya” yükseltmesinin ardından Nike hisseleri yüzde 2.2 değer kazandı.

Kroger Co ( KR.N ) hisseleri, süpermarket zincirinin Wall Street kazanç tahminlerini kaçırmasından sonra yüzde 3.0 düştü,

Siber güvenlik firması SecureWorks Corp'un üçüncü çeyrek karının beklentileri aşmasının ardından hisseleri yüzde 29.4 değer kazanarak en büyük günlük artışını sağladı. 

Sage Therapeutics Inc ( SAGE.O ), depresyon ilacı üzerindeki çalışmalarının başarısızlıkla sonuçlandığını açıklamasının ardından hisseleri yüzde 59.7 değer kaybetti.

İSTİHDAM RAPORU BEKLENİYOR

Wall Street yatırımcıları haftanın son gününde ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmeleriyle ilgili gelişmelerin yanı sıra ABD Çalışma Dairesi'nin açıklayacağı istihdam raporunu bekleyecek. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)