BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası satıcılı açıldı----

New York borsası satıcılı açıldı

New York borsası satıcılı açıldı
31 Mayıs 2023 - 17:09 www.finansgundem.com

New York borsası güne satıcılı başladı. Borç limitinin artırılmasını öngören yasa tasarısının ABD Temsilciler Meclisi'ndeki oylaması öncesi piyasalar negatif seyir izliyor

New York borsası, borç limitinin artırılmasını öngören yasa tasarısının ABD Temsilciler Meclisi'ndeki oylaması öncesi güne düşüşle başladı.

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,28 azalışla 32.948,71 puana düştü.

S&P 500 endeksi yüzde 0,35 düşerek 4.190,74 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,38 kayıpla 12.968,38 puana indi.

ABD'de borç limitinin artırılmasına yönelik yasa tasarısının bugün Temsilciler Meclisi'nde oylanması beklenirken pay piyasalarında yeni günün açılışında negatif bir seyir izlendi.

Borç limitinin 2025'e kadar artırılmasını ve federal harcamaların 2 yıl boyunca sınırlanmasını öngören tasarı, dün gece Temsilciler Meclisi Kurallar Komitesi'nde usul oylamasından geçerek ilk sınavını verdi.

ABD Kongresi Bütçe Ofisi'nin (CBO) tasarısının federal borç ve bütçe açığı üzerindeki etkisine ilişkin dün yayımladığı değerlendirmede, yasanın çıkması ve üst sınıra tabi ödeneklerin planlandığı gibi uygulanması halinde gelecek 10 yılda bütçe açıklarının yaklaşık 1,5 trilyon dolar azalmasının beklendiği kaydedildi.

ABD'nin 31,4 trilyon dolarlık borç limitini aşmamasına yönelik alınan önlemlerin tükenerek ülkenin nakit sıkıntısı çekmesine günler kalırken tasarının pazartesi gününe kadar Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi'nden ve Demokratların kontrolündeki Senato'dan geçmesi gerekiyor.

Borç limiti tasarısının oylamasının yanı sıra ABD'de bugün açıklanacak JOLTS açık iş sayısı ile Fed'in Bej Kitap Raporu da piyasaların odağında yer alırken analistler, Fed'in raporunda gelecek dönem para politikalarına ilişkin olası ipuçlarının aranacağını belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)