BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası salı günü sınırlı yükselişle kapandı----

New York borsası salı günü sınırlı yükselişle kapandı

New York borsası salı günü sınırlı yükselişle kapandı
17 Nisan 2019 - 04:34 www.finansgundem.com

ABD borsaları haftanın ikinci gününü sınırlı da olsa artıda kapadı. Olumsuz gelen Mart ayı sanayi üretimi verisiyle perakende satışlardaki artış birbirini dengelerken olumlu bilançolar endeksleri yukarı çekti

New York borsası salı gününü yükselişle kapadı. 

Pazartesi gününü Goldman Sachs'ın ilk çeyrek bilanço rakamlarını açıklamasıyla düşen endeksler, Salı günü ABD'nin bir diğer bankası Bank of America'nın ilk çeyrek bilanço rakamlarıyla kayıplarını telafi etti. 

ABD'dün iki veri açıklandı. Mart ayı sanayi üretimi yüzde 0.2'lik artış beklentisine rağmen yüzde 0.1 geriledi. Nisan ayının ilk haftasında perakende satışları ise yüzde 5 arttı. Bu iki verinin etkileri borsada biribirini dengeledi. 

Banka ve borsaların ilk çeyrek bilanço açıklamaları sürüyor. Salı günü ABD'nin önde gelen bankalarından Bank of America bilanço açıkladı. Geliri beklentinin altında kalan Bank of America, karı, maliyetleri düşürmesi ve kredi artışlarında tahminleri aştı. Bankanın hisseleri yüzde 0.4 arttı. 

ABD merkezli uluslararası yatırım şirketi BlackRock hisseleri de olumlu bilanço açıklaması sonrası yüzde 3.32 oranında arttı. 

Sağlık sektöründe hizmet veren UnitedHealth Group, beklentileri aşan bilançosuna rağmen geçen haftaki düşüş trendini sürdürdü ve hisseleri yüzde 4.12 değer kaybetti. UnitedHealth Group hisselerinde bir haftalık düşüşün nedeni, ABD'li Demokrat Senatör Bernie Sanders'ın yeni sağlık sistemiyle ilgili önerisi oldu. Aynı nedenle sağlık sigortası şirketi Anthem ve sağlık hizmetleri sektöründe yer alan Cigna Corp hisseleri de sırasıyla yüzde 7.2 ve yüzde 7.7 düşüşle düşüş gösterdi.

Dow Jones sanayi endeksi günü 37.55 puan ve yüzde 0.14 oranında artışla 26.422,32 seviyesinde kapadı. S&P 500 0.49 puan ve yüzde 0.02 oranında artışla gün sonunda 2.906,07 seviyesine yükseldi. Nasdaq da 25.36 puan ve yüzde 0.32 oranında artışla gün sonunu 8.001,37 seviyesinde tamamladı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)