BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası rekorla kapandı----

New York borsası rekorla kapandı

New York borsası rekorla kapandı
05 Kasım 2019 - 04:34 www.finansgundem.com

ABD Tiicaret Bakanı Ross'un, Huawei'ye ürün satacak Amerikan firmalarına yakında lisans verileceği açıklaması, Wall Street yatırımcılarının ticaret anlaşması umutlarını artırdı. Dow Jones ve S&P 500 rekora imza attı

ABD hisse senetleri Pazartesi gününü yükselişle kapadı. ABD-Çin ticaret görüşmelerinde anlaşma umutlarını artırması üzerine endeksler rekor seviyelere yükseldi.

Cuma günü ABD'li yetkililer, bu ay Çin ile bir ticaret anlaşmasının imzalanabileceğini belirtti.

Ticaret Bakanı Wilbur Ross tda Pazar günü yaptığı açıklamada, Çinli teknoloji şirketi Huawei'ye ürün satan ABD firmalarına yakında lisans verileceğini bildirdi. Ross'un yaptığı açıklama, ABD ile Çin arasında bir ticaret anlaşmasının yakın olduğu izlenimini oluşturdu, yatırmcıların risk iştahı arttı. 

Ticarete duyarlı çip hisseleri ve teknoloji sektörü hisseleri yükseldi. 

Enerji sektörü hisseleri de, petrol fiyatlarındaki artışlarla birlikte arttı.

Endekslerdeki ralliyi sınırlayan faktör ise ekonomik veriler oldu. ABD'deki fabrika siparişleri, imalat sektörünün zayıf kaldığının bir işareti olarak Eylül ayında beklenenden daha büyük bir düşüş gördü.

YÜKSELİŞİ SINIRLAYAN HİSSELER

Günün kazancını sınırlandıran şirket hisseleri ise McDonald's ve Under Armour oldu. McDonald's CEO'su Steve Easterbrook'un şirket çalışanı ile ilişkiye girmesi nedeniyle görevden alınması, şirket hisselerinde yüzde 3'e yakın düşüşe neden oldu.

Spor giyim üreticisi Under Armour da gelir tahmininin bir yıl içinde ikinci kez düşürünce hisseleri yüzde 19 civarında değer kaybetti.

Dow Jones sanayi endeksi günü 114.71 puan ve yüzde 0.42 oranında artışla 27.462.11 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 11.36 puan ve yüzde 0.37 oranında artışla gün sonunda 3.073.27 seviyesine yükseldi. Nasdaq da 48.80 puan ve yüzde 0.56 oranında artışla günü 8.433.20 seviyesinde kapadı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)