BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası Noel tatili öncesi karışık seyirle kapandı----

New York borsası Noel tatili öncesi karışık seyirle kapandı

New York borsası Noel tatili öncesi karışık seyirle kapandı
25 Aralık 2019 - 03:35 www.finansgundem.com

Noel tatili nedeniyle yarım gün işlem yapan ABD borsaları, işlem hacmindeki düşüklük nedeniyle günü karışık bir seyirle kapadı. Dow ve S&P 500 günü ekside kaparken açılış puanına yakın bir seviyede kaldı. Nasdaq rekor serisini 9. güne taşıdı

Wall Street endeksleri, ABD-Çin 1. faz ticaret anlaşması haberleriyle üst üste rekorlarla geçen günlerin ardından Noel tatili öncesi yarım günlük seansı karışık bir seyirle kapadı. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Çin anlaşması tamam, bürokrasi bekleniyor. İmza töreni yapılacak" açıklamasıyla endeksle güne yükselişle başladı. Ancak Noel tatili nedeniyle yatırım miktarlarındaki düşüş, Dow Jones ve S&P 500'ün erken yükselişini ve rekor seviyelerini koruyamamasına yol açtı. Buna rağmen her iki endeks de geçen yılki Noel kâbusuna kıyasla çok iyi seviyelerde kaldı. S&P 500 2013'ten bu yana en iyi yıllık kazancını elde etti. 

Nasdaq, Advanced Micro Devices Inc hisselerinin artmasıyla Dow ve S&P 500'den pozitif ayrışarak rekor serisini dokuzuncu güne taşıdı.

Dow Jones sanayi endeksi günü 36.08 puan ve yüzde 0.13 düşüşle 28.515.45 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 0.63 puan ve yüzde 0.02 oranında düşüşle gün sonunda 3.223.38 seviyesine geriledi. Nasdaq ise 7.24 puan ve yüzde 0.08 artışla günü 8.952.88 seviyesinde kapadı.

HiSSE PERFORMANSLARI

RBC fiyat hedefini yükselttikten sonra çip şirketi AMD'nin hisseleri yüzde 2.4 arttı.

Uber'in hisseleri, kurucu ortak Travis Kalanick'in elindeki hisselerin tamamını satmasının ardından önce bir düşüş yaşadı. Daha sonra toparlanan hisse yüzde 0.4 arttı.

Boeing hisseleri, yeni CEO David L. Calhoun ile pazartesi günü yakaladığı yükselişi salı günü koruyamadı ve günü yüzde 1.36 kayıpla kapadı.

ABD BORSALARI ÇARŞAMBA GÜNÜ KAPALI

Wall Street'te endeksler bugün Noel tatili nedeniyle tam gün kapalı olacak. Yatırımcıların büyük bölümünün Noel tatiliyle yılbaşı tatilini birleştirmesi nedeniyle perşembe gününden sonra da işlem miktarlarının zayıf kalması bekleniyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)