BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası Korona endişesiyle sert düştü----

New York borsası Korona endişesiyle sert düştü

New York borsası Korona endişesiyle sert düştü
28 Ocak 2020 - 04:25 www.finansgundem.com

Çin'den yayılan Koronavirüs salgınında vak'a ve ölü sayısının artması, Wall Street yatırımcıları tarafından küresel ekonomiyi tehdit olarak algılandı. Dow ve S&P son 4 ayın, Nasdaq ise son 5 ayın en sert düşüşünü yaşadı

ABD borsaları haftanın ilk gününü yüzde 2'ye yakın kayıplarla kapadı. 

Koronavirüs salgınında vak'a ve ölü sayısındaki artışın yanı sıra Çin'in Yeni Ay Yılı tatilini uzatması ve ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Çin'e seyahat uyarısı yapılması, Wall Street yatırımcıları tarafından küresel ekonomiye tehdit olarak algılandı. Yatırımcılar hisse satışlarının ardından güvenli liman ABD Hazine tahvillerine yöneldi. 

Dow Jones ve S&P 500 2 Ekim'den, Nasdaq ise 23 Ağustos'tan bu yana yüzde olarak en sert düşüşlerini yaşadı. 

Koronavirüs, yatırımcılara 2002-2003'teki 800 kişinin hayatını kaybettiği ve küresel ekonominin milyarlarca dolar zarara uğradığı SARS salgınını hatırlattı. Ancak bazı analistler Çin yönetiminin SARS salgını dönemine göre çok daha başarılı adımlar attığı ve tepkilerin abartılı olduğu görüşünde.

Bu arada şirket bilançolarında kâr açıklamalarının da yavaş seyretmesi endeksler üzerinde bir başka baskı oluşturdu.

Refinitivite verilerine göre, dördüncü çeyrek kazanç bildimlerinde yüzde 0,5 oranında düşüş bekleniyor. Pazartesi sabahı 87 şirketin yaptığı bildirimlerde tahminleri aşma oranı yüzde 67.8'de kaldı. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 453.93 puan ve yüzde 1.57 oranında düşüşle 28,535.80 seviyesinde tamamladı. S&P 500 ise yüzde 1.57 oranında ve 51.84 puanlık kayıpla gün sonunda 3,243.63 puana geriledi. Nasdaq'ta ise kayıp oranı yüzde 1.89'a ulaştı. Nasdaq 175.60 puan düşerek günü 9,139.31 seviyesinde kapadı.

Ekranların kırmızıya boyandığı satış ağırlıklı günde ABD borsalarında yaklaşık 8.11 milyar hisse el değiştirdi. Son 20 seanstaki günlük el değiştirme orlataması ise 7.31 milyar hisse idi.

Salgın nedeniyle Wall Street'te en çok havayolu, kumarhane, otel ve seyahat şirketlerinin hisseleri ağır darbe aldı. 

Rekorlu günlere büyük katkı yapah Apple, Microsoft, Alphabet ve Amazon gibi teknoloji hisselerinde çok sert düşüşler yaşandı.

Çin'de büyük operasyonları bulunan Wynn Resorts, Melco Resorts & Entertainment ve Las Vegas Sands Corp hisseleri yüzde 5 ve üzeri kayıplar yaşadı.

NYSE Arca Havayolu endeksi yüzde 3.32 düştü.

Yum China Holdings, salgının merkez üssü Vuhan'daki KFC ve Pizza Hut mağazalarını geçici olarak kapattığını açıkladı, hisseleri yüzde 5.27 oranında değer kaybetti.

TAHVİL FAİZLERİNDE DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

Risk iştahını kaybeden ABD'li yatırımcıların güvenli liman hazine tahvillerine yönelmesi sürüyor. ABD Hazine tahvil faizleri Pazartesi itibariyle gerilemesini beşinci güne taşıyarak Ekim'den bu yana en uzun düşüş serisini gerçekleştirdi. Bu kağıdın faizinin RSI göstergesi 30 seviyesinin altına indi ve bu durum bazı analistler için faizlerdeki düşüşün hızlı ve fazla olduğunu işaret ediyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)