BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNew York borsası karışık seyirle kapandı----

New York borsası karışık seyirle kapandı

New York borsası karışık seyirle kapandı
14 Ocak 2021 - 00:21 www.finansgundem.com

Temsilciler Meclisi'ndeki Trump'ı azil görüşmelerinin gölgesindeki işlem gününde, iç politika ve aşıyla ilgili gelişmeler yatırımcıların tavırlarında etkili oldu. Endeksler günü karışık bir seyirle tamamladı

New York borsası, günü karışık seyirle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,03 azalışla 31.060,47 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,27 artarak 3.811,30 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,43 yükselişle 13.128,95 puana çıktı.

Endekslerdeki karışık seyirde, ABD'deki politik gelişmeler, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında artan vaka sayılarıyla aşılama çalışmaları ve daha fazla ekonomik destek beklentileri etkili oldu.

ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Donald Trump'ın azline yönelik maddenin ele alınacağı oturuma çarşamba günü başladı. Trump'ı "ABD hükümetine karşı kasten şiddete teşvik" ile suçlayan azil maddesinin oylamasının yapılacağı oturumda, Temsilciler Meclisinde çoğunluğa sahip olan Demokratlar'ın ve maddeye "evet" oyu vereceğini açıklayan bazı Cumhuriyetçi vekillerin oylarıyla söz konusu azil maddesinin kabul edilmesi bekleniyor.

Temsilciler Meclisinin Donald Trump'a yönelik azil maddesini onaylaması halinde, Senatonun 19 Ocak'tan önce davayı görüşmek için toplanmayı planlamadığı belirtiliyor.

Azil maddesinin kabul edilmesi durumunda Trump, ABD tarihinde "görevden alınması istemiyle 2 kez suçlanan ilk başkan" olarak kayıtlara geçecek.

Piyasalarda Kovid-19 salgının etkilerine yönelik daha fazla ekonomik destek beklentisi de yoğunlaşırken ABD Başkanlığına seçilen Joe Biden'ın göreve gelmesinin ardından hayata geçirme sözü verdiği destek paketine ilişkin detayları perşembe günü paylaşması öngörülüyor.

Öte yandan ABD'de bugün açıklanan verilere göre, ülkede Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), geçen yıl aralıkta aylık yüzde 0,4 ve yıllık yüzde 1,4 arttı.

ABD federal hükümetinin bütçe açığı ise geçen ay 144 milyar dolar olarak kaydedildi.

Avrupa borsaları İngiltere hariç hafif yükseldi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)